İçindekiler ✓
Her büyüyen ve hızlı açılan projenin arkasında iyi bir hosting firması olduğunu hepimiz biliyoruzdur. Ancak yinede en iyi hosting firması hangisidir? En iyi hosting firmaları nasıl belirlenir? En hızlı hosting hizmetini hangi firmalar veriyor? sorularının yanıtları hep aklımızdadır.
Bir web sitesine sahip olmak için hepimiz en iyi hosting firmaları listesi araştırması yaparak birbiri ile kıyaslayarak bizim için en iyisini bulmaya çalışırız. Bu konuda araştırma yaparken dikkat edilmesi gereken nokta web sitenizin ihtiyacını tam olarak karşılamaktır. Dolayısı ile bu durumda fiyat performans olarak tüm hosting firmalarını kıyaslamanız ve ihtiyacınıza uygun fiyat olarak sizi memnun edecek alternatiflere yönelmelisiniz.
Sizleri bir firmaya yönlendirirken öncelikle en kötü yada en iyi şeklinde aleni bir yakıştırma yapmayacağız. Sadece bir sıralama vereceğiz. Sizler bu firmalar içinde araştırmanızı ve ihtiyaçlarınıza uygunluğu analiz ederek seçiminizi yapacaksınız.
Hosting firması seçiminde yerli yabancı fark etmiyor ama Türk firmaları ile çalışmanızı tabi ki de öneririz. Hatta bu yazımızda önereceğimiz firma ile kesinlikle çalışmalısınız. Teknik bilgilerinin yanı sıra uygun fiyatları ile bize her zaman cazip gelmişlerdir.
En iyi hosting firması hangisidir sorusuna yanıt bulabilmek için bir çok hosting firması ile özel görüşmeler yaparak sizlere en iyi hosting firması hangisidir sorusuna daha net cevap bulabilmek adına tamamı verilere ve tecrübeye dayalı gelişmiş bir araştırma gerçekleştirerek en iyi sonucu elde etmek adına araştırma gerçekleştirdik.
Listemize başlamadan önce hosting türlerini ve bunlar hakkında ufak bilgiler verelim. Daha sonrasında sizlerle bu firmaları nasıl seçtiğimizi detaylı olarak paylaşacağız. Bu türlerin seçimi sizin için önemli konulardandır.
Ek olarak hosting firmaları hakkında olumlu veya olumsuz tüm yorumlarınızı da yazımınızın sonunda yer alan yorum bölümünden bizimle ve tüm ziyaretçilerimiz ile paylaşabilirsiniz.
Web Hosting Nedir ?
Web hosting , firmaların veya bireysel kullanıcıların web sitelerini bir sunucu yani server üzerinden 7/24 yayın alacak şekilde yani özetle web sitesi barındırma işlemine verilen genel bir isimdir.
Bu hizmeti satın alacağınız güvenilir , uygun fiyatlı bir hosting firması bulmak bazen bunaltıcı bir iş olabilir. Hem çok firma bulunması hem de çok sayıda paket olması kafanızı karıştırabilir.
Hazırladığımız bu liste size ve firmanız için web sitesi barındırma hizmeti almanızı kolaylaştıracak , ekonomik olarakta tasarruf etmenizi sağlayacaktır.
Öncelikle şunu bilmenizde yarar bulunuyor. Eğer başlangıç aşamasında iseniz paylaşımlı web hosting sizin işinizi görücektir. Ancak daha gelişmiş bir çözüm arıyor iseniz size özel bulut sunucu veya fiziksel sunucu hizmeti ile başlayabilirsiniz. Hatta daha ileri giderek kendinize ait bir donanım satın alarak sunucu barındırma hizmeti de alabilirsiniz. Tabi bu işlem teknik beceriler gerektirmektedir.
Bu işlemi evden de yapabilrisiniz ancak özellikle bireyler için oldukça maliyetli olacaktır. Bunun yanı sıra güvenlik konusunda şüphe uyandırabilir. Firmalar için bir nebze daha uygun olabilir. Ancak bu işlem için en iyi yer verimerkezi yani datacenter hizmeti sunan firmalardır.
Hosting Türleri
Ücretsiz Web Hosting
Wix, Blogger yada WordPress gibi firmaların kullanıcılara ortak platform üzerinden verdikleri hizmetlerdir. Ücretsiz ama bolca kısıtlama vardır.
Paylaşımlı Hosting
Küçük işletmelerin sıklıkla tercih ettiği hosting türüdür. En uygun fiyatlı ücretli hosting türüdür. Siteleriniz diğer siteler ile aynı sunuclar ile barındırılarak yayınlanır. Her kullanıcının kendi paneli vardır. Tek tıkla kurulum araçları içerir.
Bayi Hosting
Web tasarım ve geliştiricilerini sıklıkla kullandığı paket türüdür. Sunucuya ihtiyaç duymadan çok fazla sitenin bir arada barındığı paket türüdür. Bunu genel olarak tasarımcılar, bazı SEO hizmeti veren kişiler tercih ederler.
VPS ve Paylaşılan VPS Sunucu Barındırma
Sanal sunucularda web sitelerinin barındırılması türüne giren hosting seçeneğidir. Bu seçenekte fiziksel bir sunucu birden fazla sunucuya bölünür ve bunu kullanıcılara teslim edilir. Ekstra uygulamaların kurulmasını gerektiren bu yapı ile tüm yönetim size teslim edilir. Ancak kullanımı için ileri seviye bilgi gerekir.
Özel Sunucu Barındırma
Kendinize ait fiziksel sunucunuzun olması demektir. Bu durumda yine vps gibi kurulması gereken ek yazılımlar ile tüm kontrol size aittir. Bant genişliği gibi spesifik ayarları yapmak tamamen sizin elinizde.
Bu konuları sizlerle paylaştıktan sonra artık firmalarımızı listeleyebiliriz.
Hosting Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?
Hosting paketimizi seçerken bazı özelliklere dikkat etmeliyiz. Bu sitemiz için oldukça önemli olmakla beraber kaliteli hizmeti almamız içinde en önemli faktörlerden biridir. Yanlış seçim yapmamız sitemizi olumsuz etkileyebilir. Sizlere sırasıyla şu şekilde sıralayabiliriz.
📌 Paket Türü ( İşletim Sistemi ) : İhtiyacımız olan seçimi yapmak için projemizin veya mevcut web sitemizin gelecekteki konumunu düşünmek gerekmektedir. Örneğin standart bir hosting yeterli oluyor ise veya birden fazla web sitemiz mevcut ise buna göre paket seçmeliyiz. Standart başlangıç seviyesinde bir paket yetiyor ise bayi paketi almamız gereksiz olabilir. Yine birden fazla web sitemiz mevcut ise bayi hosting yani reseller hosting paketi almamız daha uygun olacaktır.
Eğer projeniz için standart paylaşımlı hosting paketinin yeterli olmayacağını düşünüyor iseniz sanal sunucu veya fiziksel sunucu hizmeti ile başlamanız sizin için daha uygun olacaktır. Hem daha yüksek performans alınması adına en uygunudur diyebiliriz.
📌 Kontrol Paneli : Hosting paketi seçerken en önemli özelliklerden biride paneldir diyebiliriz. Hizmetin fiyatına bire bir etkisi olmaktadır. Linux tabanlı bir hosting hizmeti almak istiyor iseniz tercihiniz kesinlikle cPanel den yana olmalıdır. cPanel bilindiği gibi dünya genelinde kullanımı kolay oldukça basit bir paneldir. Diğer paneller size yönetim açısından zorluklar çıkarabilir. Diğer seçenekler arasında da Directadmin veya Plesk bulunmaktadır. Ücretsiz paneller ( Cyberpanel , Centos Web Panel – CWP ) genellikle paylaşımlı hosting için uygun olmamaktadır.
Windows hosting kullanmak istiyor iseniz tek tercih olarak Plesk bulunmaktadır.
📌 Lokasyon : Sitenizin kapsayacağı kitle hosting paketinizin lokasyonunu seçerken önem arz etmektedir. Örneğin içeriğiniz Türkçe ve Türkiye’yi hedefliyor ise kesinlikle Türkiye lokasyon seçim yapmanız önerilmektedir. Bunun en büyük sebebi yurt dışı konumlu sunuculara Türkiye’den ziyaretçileriniz yavaş erişeceğine
Eğer yabancı dilde bir web siteniz mevcut ve hedeflediğiniz kitle ülke farklı ise web sitenizin barınacağı sunucu hedeflediğiniz kitleye yakın olmalıdır.
Bu durum hem seo için önemlidir , hemde kullanıcılarınızın hızlı erişmesine sebep olacağından sitenize giriş yapan ziyaretçilerin hemen çıkmamasına sebep olur.
📌 İşlemci (CPU) : Hem paketiniz için ayrılan işlemci limiti hem de sitenizin barındığı sunucunun işlemci türü oldukça önemlidir. Standart bir masaüstü veya oyun bilgisayarı için üretilmiş olan işlemci modelleri web sitesi barındırmaya uygun değildir. Web siteniz için alacağınız paketin yer alacağı sunucu alt yapısı kesinlikle çift işlemcili Xeon E5 türü olmalıdır. Bu tür işlemciler diğer masaüstü veya oyun bilgisayarı için üretilmiş işlemci modellerine göre 10 kat daha hızlıdır. Buda web sitenizin hızlı açılmasına neden olur.
Sitenize ayrılan işlemci limiti de oldukça önemlidir. Genelde core yani çekirdek olarak limitlendirme yapılmaktadır. Piyasada satılan hosting türlerinde genelde maksimum 4 core işlemci limiti bulunmaktadır. İşlemci modeli ve size paketinizdeki size ayrılan limit sitenizi olumlu etkilicektir.
📌 Disk Türü : Paket seçimi yaparken tıpkı işlemci modelindeki gibi dikkat etmeliyiz. Standart SATA disklerin yazma hızları düşük olacağından özellikle paylaşımlı hostingler de performans problemi yaşanabilmektedir. Paketinizin SSD veya NVM disk olduğuna dikkat etmeliyiz.
📌 Web Server : Web sitenizin hızlı açılmasını istiyor iseniz kesinlikle litespeed web server alt yapılı bir sunucu seçmelisiniz. Apache tabanlı sunuculara göre kat kat hızlı açılmakla birlikte daha yüksek performans sağlamaktadır.
📌 Disk ve Trafik Limiti (Bandwith) : Piyasada satılan hosting paketlerinde disk ve trafik kotalı paketlerin yanı sıra limitsiz yani sınırsız paketlerde yer almaktadır. Bilindiği gibi sınırsız diye bir kavram yoktur. Elbet bir sınırı bulunmaktadır. Burada paket detaylarında belirtilen Inode ( dosya sayısı ) limitine dikkat etmeliyiz. Aynı zamanda hizmet sözleşmelerini dikkatlice okumalıyız.
📌 Eposta Özellikleri : Paylaşımlı hostinglerde sunulan email hizmetlerinde bazı limitler bulunmaktadır. Gönderilen email sayısından tutun eposta başı kotalar bulunur. Eğer daha kurumsal bir email çözümü arıyor iseniz ek olarak email hosting seçmeniz önerilir.
📌 Veritabanı : Paket seçiminde web sitenizin veritabanı türü önem arz etmektedir. Eğer MSSQL tabanlı bir web siteniz mevcut ise kesinlikle Windows hosting tercih etmelisiniz. Eğer MYSQL tabanlı bir yazılımınız mevcut ise linux tabanlı bir hosting seçebilirsiniz.
Hosting Hız Testi Nasıl Yapılır ?
Bir web sitesinin açılış hızı, hem kullanıcı deneyimi açısından hem de seo için önemlidir. Arama motorlarında üst sırada olmak için en önemli etkenlerden biridir diyebiliriz. Ek olarak yavaş açılan bir web sitesini ziyaretçiler erken terk ederek tekrar ziyaret etmezler.
Bundan dolayı web sayfanızın hızını kontrol etmeniz , hız testleri yapmanız ve web sitenizin performansına önem göstermeniz sizler için yararlı olacaktır.
Hız faktörlerinden biri de tabi ki sunucu hızıdır. Sunucu hızını da etkileyen bir çok faktör vardır. Bunlardan bazılarını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.
📌 PHP Sürümü : Sitenizin php sürümü güncel olması hızınızı etki edicektir. Şuan en son sürüm PHP 8.0. Hem yazılımınızın hem hosting paketinizin bu sürümü desteklemesi sitenize olumlu etkileri olacaktır.
📌 MySQL Sürümü : Veritabanı sorgularınızın hızlı yanıt vermesi sitenizi birebir etkilicektir. Şuan son sürüm MySQL 8. Bulunduğunuz sunucunun bu sürümü desteklemesi sitenizin açılışına , sayfalar arası gezintileri hızlandıracaktır.
📌 Cache Yapısı : Hem kullandığınız cache eklentileri , hemde php cache bileşenleri sitenizin hızına birebir etki edecektir. Her sayfanız yüklendiğinde eğer sitenizde güncelleme sağlamadı iseniz cache üzerinden yanıt vermesi ziyaretçinin sitenizi hızlı yüklemesini sağlar. Memcache ve Opcache gibi cache eklentilerini hosting paketinizin desteklemesi önerilir.
📌 Web Servisi : Gelelim en büyük faktöre. Bilindiği gibi apache web server en yavaş web servislerinden biridir. Litespeed enterprise sürümü Apache ‘ye göre 10 kat hızlı çalışmaktadır. Bu durumda sitenizin açılışını bire bir etkilicektir. Hosting paketinizin Litespeed web servisi üzerinde çalıştığını hosting sağlayıcınızdan mutlaka doğrulayınız.
📌 Lokasyon : Sunucu konumu daha önce belirttiğimiz gibi oldukça önemlidir. Örneğin Türkiye üzerinde hizmet sağlıyor iseniz Amerika konumlu bir hosting hizmeti almanız sitenizi yavaşlatıcaktır. Kullanıcı potansiyelinizin en yakınında barındırma hizmeti seçmeniz yararlı olacaktır.
📌 Disk : Hosting paketinizin yazma hızı da web sitenizin açılışına en büyük etki eden bileşenlerdendir diyebiliriz. Sata disk kullanan bir sunucunun sağladığı yazma hızı ile SSD veya NVM diske sahip bir sunucunun sağladığı yazma hızı farklıdır. Disk I/O oldukça önemlidir. Bundan dolayı satın almış olduğunuz hizmetin minumum SSD bir sunucuda olması önemlidir. NVM diske sahip olması da daha fazla olumlu sonuçlar ortaya çıkarabilir.
📌 CPU : Hosting paketinizin işlemci türü de oldukça önemlidir. Sitenizde gerçekleştirdiğiniz işlemlere işlemcinin gücü etki etmektedir. Standart bir masa üstü işlemcisinde barınan web sitesine göre çift işlemcili donanım kullanan bir hosting paketi daha hızlı açılmaktadır. Bundan dolayı hosting paketinizin barındığı sunucunuzun çift işlemcili ve özellikle Xeon işlemcili olmasına özen göstermelisiniz.
Tüm bu etmenlerin yanı sıra gelelim bir web sitesinin hız testini yapmak için kullanacağınız test araçlarına. Aslında bir çok test aracı var ancak sizlere en sağlıklı sonuçları verenleri listeleyeceğiz.
1. GTmetrix
GTmetrix, web sitenizi bir çok lokasyondan test eder. Web sitesi performansını ölçmek için alt yapı olarak Google Lighthouse’u kullanmaktadır. Web sitenizin tam yükleme süresini , ilk içerikli boyama ve en büyük içerikli boyama gibi önemli hız metriklerini ölçerek değer tanımlar.
Gtmetrix tamamiyle ücretsizdir. Ancak ek ücretli planlarıda bulunmaktadır.
2. Pingdom
Pingdom, web siteleri için hız testi sunan tamamen ücretsiz bir araçtır. Kullanıcılar için sayfa yükleme süresi, sayfa boyutu ve kendi meriklerine göre belirlediği performans derecesi gibi önemli bilgiler sunmaktadır. Ek olarak uptime süresini ölçen bir araçtır. Bu hizmeti ek ücrete tabidir.
3. WebPageTest
WebPageTest ücretsiz olarak masaüstü, mobil ve tablet gibi ortamlar da dahil olmak üzere, birden çok konumdan ve çeşitli tarayıcılar testler yaparak bu testleri ücretsiz olarak kullanıcılarına sunar.
En önemli özelliği ise de karşılaştırma testi yapabilmesidir. Aynı anda test etmek için birden fazla URL girmenize imkan sağlar ve sayfaların yüklenme sonuçlarının birbirleriyle kıyaslanmasını sağlar.
4. Google PageSpeed Insights
PageSpeed Insights Google ‘a ait bir servistir .Chrome UX Raporunu baz alarak mobil ve masaüstü cihazlarda kullanıcı deneyimini ölçerek bir veri sunar. Diğer analiz araçlarına göre çok daha detaylı veriler sunmaktadır.
Lighthouse tarafından belirlenen bir performans puanı ve özel laboratuvar verileri de bulunmaktadır. Ziyaretçilerin sitede gerçekte neler deneyimlediği hakkında bilgi içerirken, laboratuvar verileri, performans sorunlarını belirlemek ve düzeltmek için kontrollü bir ortamda toplanır.
5.Dotcom-Monitor
Dotcom-Monitor analiz aracı 21 farklı test sunucusu üzerinden tarayıcı tabanlı yükleme süresi testi sunmaktadır. Ücretsiz sürümünde 5 farklı test sunucusuna kadar izin vermektedir. Bunun içinde kayıt olmanız gerekir. Kayıt olmadan sadece 3 farklı test sunucusunda hız testi yapmanıza imkan sağlamaktadır.
Ücretli sürüm için aylık bazda ücret ödemeniz gerekmektedir.
En İyi Hosting Firmaları Listesini Nasıl Seçtik ?
Bilindiği gibi piyasada yerli veya yabancı olmak üzere bir çok hosting firması bulunmaktadır. Bunları seçerken sizin gibi bizde oldukça zorlandık. Ancak nihai sonuca ulaşmak için tümüyle görüşmeler gerçekleştirdik.
En iyi hosting firmaları listesini oluştururken performans , ekonomik olması , teknik destek, alt yapı , güvenlik, uptime süresi, müşteri yorumları iade hakkı gibi bir çok seçeneği göz önünde bulundurarak seçim gerçekleştirdik.
✅ Kurumsal olması: Sektörde bir çok hosting firması bulunmaktadır. Ne kadar da son zamanlarda kurumsal olmayan firmalar azalsa da bir hizmeti alırken karşımızda vergi kaydı bulunan resmi bir firma olmasını isteriz. Bundan dolayı hosting firmalarını seçerken kurumsal olmasına oldukça özen gösterdik.
✅ Uygun fiyat: Kimse bir hizmete değerinden çok fazla ücret ödemek istemez.
Haliyle en iyi hosting firmalarını seçerken fiyat politikalarını dikkate alarak seçim yapılmalıdır. Özetle En İyi Hosting Firması ekonomik olmalıdır.
Genellikle hosting firmaları fiyatlandırma yaparken yıllık seçenekleri daha uygun fiyatlara sağlamaktadır. Bundan dolayı hosting paketleri genelde yıllık olarak ödenmektedir.
Tabi bazı firmalar kendilerine güvenerek aylık olarak da faturalandırma yapabilmektedir. Aylık alımın tek avantajı yıllık olmayan projeler için geçici bir hosting alabilmektesiniz. Dezavantajı da oldukça çoktur. Yıllık alıma göre daha pahalı alım yaparsınız. Yıllık alımda sağlanan hediyelerden yararlanamazsınız.
Sadece yıllık fiyatlar önemli olmamakla beraber yenileme fiyatları oldukça önemlidir. Bazı firmalar müşteri çekmek adına ilk yıl uygun fiyatlara hizmet sunabilmektedir. Sonraki yıllar fiyatlarını kat kat yükselterek daha yüksek ücretler talep edebilmektedir. Bundan dolayı yenileme fiyatlarını da göz önünde tutmanızı öneririz.
✅ Teknik Destek: Tabiki seçim yaparken tüm etmenlere dikkat ediyoruz. Ancak bir hosting firmasını seçerken en çok dikkat etmemiz gereken özelliklerinden biri de teknik destektir diyebiliriz.
Her kullanıcı hosting panellerine aşina olmayabilir. Veya bu konuda çok tecrübeli olmayabilir. Burada teknik desteğin önemi ortaya çıkmaktadır. Sitenizi bozdunuz veya başka bir problemden dolayı erişilemez hale geldi. Tüm bunlar için yardıma ve teknik desteğe ihtiyacınız olacaktır.
Teknik desteğe ihtiyacınız olacağı durumlarda hızlı bir şekilde destek sağlayacak birilerinin olmasını isteriz.
En iyi hosting firmaları araştırmasını yaparken test amaçlı hosting firmalarının teknik ekipleriyle iletişim kurarak ve bazı teknik sorular yönelterek aldığımız cevaplara göre listemizi sizler için hazırladık.
✅ İade süresi: Hosting firmalarının geniş yelpazede müşterileri bulunmaktadır. Her sektörde olduğu gibi tüm müşterilerini memnun eden bir firma yoktur. Şikayet platformları olsun , forumlar veya bloglar olsun araştırma yaptığınızda ne kadar çok olumlu yorum olsa da elbet birkaç olumsuz yorumla karşılaşırsınız. Olumlu yorumlar her ne kadar sizi satın almaya yönlendirse de olumsuz yorumlar aklınızı karıştırmaktadır.
Bütün yorumları okusanız da ürünü sizin satın alıp test etmeniz gibi olmayacaktır. Bundan dolayı satın aldığınızda olumlu sonuçları olacağı kadar olumsuz sonuçlarıda olabilmektedir. Gerek kullanıcı kaynaklı gerekse firma kaynaklı bu durumların önüne geçmek için bir iade süresi olması kendinizi güvende hissetmeniz için harika olurdu değil mi ?
Artık çoğu hosting firması servislerinden memnun kalmamanız durumunda iade politikasına göre sizlere ücret iade garantisi sunmaktadır. Bazı firmalara göre bu süre oldukça kısa bazı firmalara göre de uzun olabilmektedir.
İade garanti süresi uzunluğu satın aldığınız servisi bir o kadar uzun süre kendinizin test ederek memnun kalmadığınız takdirde paranızı geri almanızı sağlar.
✅ Uptime süresi (Erişilebilirlik): Bu kısım oldukça önemlidir. Genelde hosting firmaları %99 şeklinde bir erişim süresi belirtirler. Tabi buradaki değerler kesintilerde süreyi uzatabilmektedir.
Web sitelerimizin her zaman kesintisiz olmasını ve sürekli erişmek isteriz. Bu durum ziyaretçilerimiz için ve SEO için oldukça önemlidir. Bundan dolayı en iyi hosting firmaları müşterilerine yüksek bir uptime süresi sunmalıdır.
Bir sunucunun erişim sağlanabileceği süreye süreye uptime denilmektedir. Downtime da bu sürenin tam tersidir. Kesinti süresidir.
Tabi ki bir çok hosting firması planlı veya plansız bakım çalışmaları, güvenlik sorunları , donanım ya da yazılım sorunları, doğal afetler, elektrik kesintileri, DNS kaynaklı gibi nedenlerle erişim sorunları yaşayabilmektedir.
Yüzde dilim olarak gösterilir ve yüzdelik dilimin yüksek olması sitelerinizin uzun süre erişim sağlanacağını göstermektedir. Bu da ziyaretçilerinizin sitelerinize erişimde sorun yaşamayacağı anlamına gelmektedir.
Biz en iyi hosting firmalarını seçerken firmaların garanti verdiği uptime ( erişim ) sürelerini baz alarak listemizi hazırladık.
✅ Müşteri memnuniyeti: Firmaların gerek şikayet platformları gerekse forumlarındaki yorumları sizler için araştırdık. Olumlu yorumların gerçekliğini olumsuz yorumların şiddetini araştırarak listemizi hazırladık.
En İyi Hosting Firmaları ile Çalışmanın Faydaları ?
Her web sitesi sahibi sitesinin sorunsuz olmasını buna istinaden en önemli gereksinimi olan alt yapısının kaliteli olmasını ister. Burada hosting tercihi oldukça önemlidir. Bundan dolayı web sitesi sahibi en iyi hizmeti aldığını düşünmek ister. Hizmet aldığınız firmanın sektörün en iyisi olduğunu bilmek istersiniz. En iyi ile çalışmanın artılarını yaşamak herkesin hakkıdır.
En iyi hosting firmaları ile çalışmanın avantajları oldukça çoktur.
Peki bu artılar nelerdir ? En iyi Hosting firmaları ile çalışmanın avantajları nelerdir. Gelin bunları beraber sıralayalım.
📌 Sitenizin barındığı firmanın alt yapısı kaliteli olacaktır ve bundan dolayı web siteniz diğer firmalarda barındırdığınıza göre hızlı açılır.
📌 Siteniz veya projeniz güvende olur. En iyi hosting firması elbette sizin içinizi rahat ettirmelidir. Sıradan bir hosting firmasında barındırmaktansa kurumsal ve sektörün öncüsü bir firmada barındırmak projenizi tamamlamanızda faydalı olur ve siteniz güvenli ellerde barınır.
📌 Siteniz seo uyumlu yani arama motoruna uygun şekilde olur. Standart bir firmada siteleriniz yavaş açılacak ve çeşitli kesinti problemlerle uğraşmanızdan dolayı arama motorlarında sıralamanız geriye düşebilir. En iyi hosting firmasında sitenizi barındırarak siteniz hızlı açılır ve hız faktörü arama motorları için oldukça önemlidir. Kesintisiz olması da sitenizin sıralamasını yükselticektir.
📌 Kaliteli teknik destek alırsınız. En iyi hosting firmaları her zaman ulaşılabilirdir. Teknik destek ekibi alanında uzman kişilerden oluşmasından dolayı her an teknik destek alabilirsiniz. Bir sorun yaşadığınızda bilgili kişiler tarafında kısa sürede çözülecektir.
Bu saydığımız maddeleri aslında çoğaltabiliriz. Ancak özet geçersek en iyi hosting firmaları size bu deneyimleri en üst düzeyde yaşatıcaktır. Sizde bu faydalardan yararlanarak projenizden gelir elde edebilirsiniz.
En İyi Hosting Firmaları Listesi
1- Hostixo / En Çok Önerilen Hosting Firması
Sitemizin barındırıldığı Hostixo firmasını sizlere tanıtmak istiyoruz. Belki de Türkiye’de en iyi hosting firması diyebileceğimiz barındırıcımız hem uygun fiyatları hem de performans olarak pek çok rakibinin önündeki güçlü alt yapısı ile hizmet vermektedir.
Hostixo uygun fiyatlarının yanı sıra güçlü alt yapısı ile sitelerinizin en hızlı şekilde ziyaretçilerinize sunulmasını sağlıyor. Kullanılan SSD disk yapısı ve internet alt yapılarının gücü ile bu güne kadar hiçbir sıkıntı yaşamadan sitelerimizi yayına aldık.
Bulut sunucu, VPS sunucu seçeneklerinin yanı sıra 0,36 dolardan başlayan ekonomik paket hosting seçenekleri ile cebimizi de yormuyor Hostixo. Ücretsiz ssl sertifikası hizmeti ile de sizlerin web sitelerinin güvenliğini üst düzeye çıkarıyor.
Cpanel ve Litespeed lisansı gibi hizmetleri de piyasanın en uygun fiyatları ile bizlere sunan firma, tüm kurumsal çözümler için bizlere destek ve önerileri ile en doğruyu bulmamıza yardımcı oluyor. Avrupa ve Amerika lokasyonlu dedicated sunucu hizmeti de almanız mümkün. Yeni nesil Cloud teknolojisi ile yüksek performanslı sunuculara da sahip olmanız mümkün.
Firmanın destek sisteminin hızının yanı sıra buraya ihtiyaç duymadan çoğu sorununuzu çözebileceğiniz bir bilgi bankası mevcut. Bilgi bankasında karşılaşabileceğiniz sorunların çözümleri en basit ve en geniş şekilde anlatılmıştır. Ayrıca blog sayfalarında güncel teknolojik bilgilerin yanı sıra internet güvenliğine dair çok güzel ve ilgi çekiçi bilgiler de verilmektedir.
Tüm bu hizmetleri ile Hostixo en iyi hosting firmaları listesi içinde kendine baş konumda yer buluyor. Sizlere tavsiyemiz mutlaka giriş yaparak ziyaret etmeniz ve firmadan mutlaka hizmet almanız. Ayrıca mevcut sitelerinizin taşınması konusunda da firma çalışanları son derece yardımcı bir tavır içindeler.
Umarım en iyi hosting firmaları listemiz ile hosting seçiminiz konusunda sizlere yardımcı olabilmişizdir. Seçiminizi doğru yapmanız web sitenizin geleceği için her zaman en önemli noktadır.
HOSTİXO HANGİ HİZMETLERİ SUNUYOR ?
✅Alan Adı Kaydı : Alan adı kaydınızı uygun fiyatlara kurumsal ve ICANN akreditasyonu firma aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.
✅Linux Hosting : PHP ve Mysql tabanlı sitelerinizi güvenle barındırabilirsiniz.
✅Windows Hosting : MSSQL , .NET ve .NET Core uyumlu projeleriniz için birebir uyumlu çözüm.
✅Limitsiz Hosting : Sınır tanımayanlar için hazırlanmış özel web hosting çözümleri. Üstelik ücretsiz alan adı kampanyası mevcut.
✅Wordpress Hosting : %100 WP uyumlu alt yapısı ile kişisel veya kurumsal blog sayfanızı hemen oluşturun.
✅Hazır Site : 600’den fazla hazır tema ile web sitenizi tek tıkla oluşturun ve yazılım maliyetlerinden kurtulun.
✅Kurumsal Hosting : Daha yüksek eposta kotası odaklı web hosting çözümleri.
✅Linux Bayi Hosting : WHM panel ile müşterilerinizin web sitesini kolayca barındırın ve yönetin.
✅Windows Bayi Hosting : Windows Bayi Hosting hizmeti ile SSD diskli sunucularda MSSQL , .NET ve .NET Core uyumlu projelerinizi en iyi fiyatlara barındırın.
✅Bulut Sunucu : Yeni nesil cloud sunucu teknolojisi ile sitelerinizi daha yüksek performansta barındırın.
✅Sanal Sunucu : Özel Olarak Hazırlanmış %100 SSD Sanal Sunucu Hizmetlerinden yararlanın.
✅VDS Server : %100 Paylaşımsız VDS farkı ile Performans Farkını Rakipsiz Fiyatlarla Hemen Yaşayın!
✅Kiralık Sunucu ( Dedicated Server ) : Türkiye olmak üzere bir çok farklı lokasyondan sunucu kiralama imkanı.
✅Sunucu Barındırma : Kendinize ait sunucuları profesyonel Tier 3 alt yapılı verimerkezinde barındırın.
✅SSL Sertifikası : Web sitenizi SSL sertifikası ile koruma altına alın ve SEO performansınızı yükseltin.
✅Lisans Hizmetleri : cPanel ve Litespeed Lisans hizmetlerini uygun fiyatlara sahip olun.
Sorularla Hostixo ?
- 📌Kurumsal firma mı ? Evet , Hostixo bir limited şirketidir.
- 📌Fiyatlandırması nasıl? Uygun.
- 📌En uygun paketi hangisi ? Linux hosting olarak S-Başlangıç ve M-Başlangıç.
- 📌Ücretsiz alan adı kaydı ve transferi var mı? Evet, bazı paketlerde yıllık alımlarda mevcut
- 📌Ücretsiz SSL veriliyor mu? Evet , tüm paketlerde sunuyor.
- 📌Ödeme nasıl yapabiliriz ? Kredi kartı ve havale
- 📌Müşteri desteği nasıl? Canlı sohbet ve Ticket destek.
- 📌Ücretsiz taşıma işlemi gerçekleştiriyorlar mı ? Evet , tüm paketlerde gerçekleştiriyorlar.
- 📌Para iade garantisi var mı ? Evet
- 📌Hosting kontrol paneli nedir? Dünyaca sıkça kullanılan cPanel ve Plesk sunuyorlar.Hostixo firmasının müşteri yorumlarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz.
BAZI HOSTİXO MÜŞTERİ YORUMLARI
Hostadvice platformu üzerindeki bazı Hostixo müşterilerinin yorumları listemizde birinci olmasını ne kadar hakettiğini ortaya koymaktadır.
Hostixo’daki ilgil ve alaka çok iyi. Eski sunucularımı da kademeli olarak taşıyorum. Ekipteki arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Hizmet kalitesi ve iş takibatı konusunda oldukça iyiler. Yazılımcı arkadaşlara tavsiye ederim. Firmanın en önemli özelliği en yeni teknolojileri yakından takip etmeleri. En son laravel 8 ile ilgili bir projemiz vardı. Laravel 8 çok yeniydi. Php 8 ve mysql 8 kullanıyordu. Nerdeyse hiçbir panel henüz bu sürümlere destek vermezken firmanın kendi verdiği destekle projemizi kurduk. İyi çalışmalar diliyorum.
Kaliteli hizmet, hızlı geri dönüş..
Hosting olarak müşteriyi memnun etmek için elinden geleni yapan, tavsiye ettiğim tüm projelerimi taşıdığım hosting firmasıdır.
Bir yıla yakın bir süredir Reseller 30lu Bayi Paket kullanıyorum.
Gece gündüz farketmeksizin haftasonları da dahil ne zaman olsa iletişime geçip hızlıca destek sunan hosting firması.
Hız konusunda da çok iyi bir firma.
Kesinlikle tavsiye ederim. Teşekkürler Hostixo
Her zaman hızlı bir şekilde dönüş yapan, kaliteli hosting sunan firma.
Bu arada en ucuz kampanyadan yararlanıyorum. Yani onlara çok para ödemiş değilim ama ona rağmen çok kaliteli hizmet alıyorum.
Kısacası onlarla çalışmaktan çok çok memnunum.
Teşekkürler
Diğer yorumlar için aşağıdaki linkleri tıklayabilirsiniz.
MÜŞTERİ YORUMLARINI OKUYUN
PLANLARI İNCELEYİN
Hostixo İndirim Kuponları
Hostixo Youtube
2 – SİTE5
Site5 firması yıllar önce kurulmuş genel olarak hosting ve sunucu hizmetleri sunan yabancı firmalardan biridir. SİTE5 kurumsal bir firmadır. Yurt dışı tabanlı şirketidir ve kullanıcıları tarafından oldukça olumlu yorumları bulunmaktadır . Verimerkezleri yurt dışında bulunmaktadır. Genellikle Amerika lokasyonlu hizmetler sunmaktadır. Hosting ve bayi paketlerinde panel olarak directadmin kullanmaktadırlar. Sunucu donanımları son teknoloji NVM diskli ve çift işlemcili olmak üzere yapılandırılmıştır. Paketlerinde 7 gün iade süresi sağlamaktadır.
3- A2HOSTİNG
a2 Hosting, WordPress ve Diğer yazılımlarla kendi sitelerini açmak isteyenler için en çok tercih edilen firmalardan birisidir. Donanım açısından sürekli olarak yenilenen alt yapısı ve güncel teknoloji standartlarına sahipler ve müşteri desteği konusunda uzman bir teknik ekibe sahipler. Aynı zamanda sektörde niş site açmak isteyenler, A Class IP önemini bilen kişilerin ilk tercihide yine a2hosting. Performans ve fiyat analizi yaptığınızda uygun, seçilebilir bir firmadır.
4- Hostgator
Domain fiyatı 5 dolardan başlayan bu hosting firması Weebly site oluşturucusu ve sınırsız disk alanı vermektedir. 45 günlük para iadesi hizmeti de mevcuttur. VPS, Paylaşımlı hosting gibi seçeneklerin yanı sıratüm yazılım dillerini destekleyen alt yapısı vardır.
5- InmotionHosting
Paylaşımlı hosting konusunda yine en iyi firmalardan birisi inmotionHosting. Çeşitli barındırma ihtiyaçlarınıza uygun seçenekler sunuyor size. SSD disk alt yapısını kullanan firma siteleriniz için hız performansını sizlere vaad ediyor. Ayrıca veri kaybınızı önlemek adına ücretsiz olarak yedekleme seçenekleri eklenmiş paketlerine. Dolayısı ile seçeneklerinizin en iyilerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor firma.
6- SiteGround
Haftanın her günü ve her saat destek ile müşterisini her an memnun etmek isteyen firma ile ayrıca CDN ve eposta gibi hizmetleri de alabilirsiniz. WordPress için en iyi firma seçeneklerinden biri olabilir SiteGround. Sınırsız veri tabanı ve bant genişliği gibi seçenekleri mevcut firmada.
Site içi teknik destek almak için gerekli tüm argümanlar sizin için kullanımı kolay olarak sunulmuş. Yani destek almak istediğinizde cevapsız kalmıyorsunuz. Zaten en iyi hosting firmaları bu hizmeti verdikleri için adlarından söz ettirirler.
Kurumsal çözümler için bulut sunucu seçeneklerinin yanı sıra WordPress için özel yapılandırılmış hosting seçenekleri de mevcut.
7 – iPage
1998 yılından beri hizmet veren firma ücretsiz site oluşturucu ve sınırsız trafik gibi hizmetleri ile sizlere paketler sunmaktadır. Piyasada hizmet veren güvenilir firmalardan olan iPage ile kesintisiz ve uygun fiyatlı web siteleri oluşturmak mümkün. Üstelik paket seçenekleri ile sizlerin cüzdanını da yormayacak seviyededir.
Mobil cihazlar için özel web site yapıcı içinde ayrı bir bölümü bulunmaktadır. Böylece mobil platformdan gelen ziyaretçileriniz için farklılıklar yapabilirsiniz. Aylık 2 dolar gibi cezbedici fiyatlar ile başlayan seçenekleri ile ücretsiz domain kaydı imkanı da sağlamaktadır. Ayrıca 30 gün para iadesi garantisi veren firma ücretsiz domain transferinizi de gerçekleştiriyor.
Çağımızın en önemli gerekliliklerinden olan SSL sertifikanızı da bu sayede hemen alabilirsiniz. 1000’den fazla site şablonunun yanı sıra 7/24 destek ve ticket sistemi ile müşterisini asla yarı yolda bırakmıyor.
EN İYİ HOSTİNG FİRMALARI SIKÇA SORULAR SORULAR ( S.S.S ) ?
1 – Web Hosting Nedir ?
Web hosting , firmaların veya bireysel kullanıcıların web sitelerini bir sunucu yani server üzerinden 7/24 yayın alacak şekilde yani özetle web sitesi barındırma hizmetine verilen isimdir.
2- VPS Nedir ?
Bir diğer ismi sanal sunucu diyebiliriz. Fiziksel bir sunucununun bölümlendirilerek sanal bir sunucu oluşturularak sağlanan hizmete denir.
3 – Yerli Firmamı Yabancı Firmamı Tercih Etmeliyim ?
Önerimiz Yerli firmalardan yanadır. Hem Türkçe destek alabilmeniz hem de telefon üzerinden destek almanız için gereklidir.
4 – Hangi Hizmeti Satın Almalıyım ?
Başlangıç aşamasında hosting hizmeti önermekteyiz. Ancak hızla büyüyecek bir projeniz mevcut ise minumum sanal sunucu ile başlamalısınız.
ÖZET
Sonuç olarak sizler için en iyi hosting firmaları başlıklı yazımızda iyi hizmet almanız için bazı firmaları analiz ederek listeledik. Bilgimiz dahilinde önerilerimizi sıraladık. Bu ölçüde hızlı bir web sitesi isteyen kullanıcının hosting paketinin de hızlı olması gerektiği kanısına vardık. Yazımızdaki öneriler sadece öneriden ibarettir. Her kullanıcının deneyimi farklı olabilmektedir.
Önerlerinizi ve görüşlerinizi yorumlar bölümünden bizimle paylaşmanızı rica ederiz.
Hostixo firması ile 5 yıldan fazladır çalışıyorum gerçekten bu listede en başta olmayı hakediyor. Ne zaman bir sorun yaşasam açtığım destek talebinde uzatmadan sorunumu çözüyorlar. Fiyat olarakda F/P diyebilirim. Verdikleri destekler için çok teşekkürler.
Bu kadar güzel bilgiyi bu kadar şeffaf bir şekilde anlatmanız harika. Sıfır bilgi ile hosting almak isteyen bir insan dahi bu bilgiler ile doğru firmayı seçebilir, emeğiniz için teşekkürler.
Hosting seçmemde çok yardımcı oldunuz. Hostixo firmasından WordPress Hosting alarak sayenizde doğru tercihi yaptım. Analizleriniz için teşekkürler.