• Hakkımızda
  • Reklam
  • İletişim
Pazartesi, Haziran 23, 2025
Wploji
  • Ana Sayfa
  • Genel
  • WordPress
  • Eklentiler
  • SEO
  • Hosting
  • Temalar
  • Hosting Öneri
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Genel
  • WordPress
  • Eklentiler
  • SEO
  • Hosting
  • Temalar
  • Hosting Öneri
No Result
View All Result
Wploji
No Result
View All Result
Home Wordpress

WordPress 401 Hatası Nasıl Çözülür?

mustafa şen by mustafa şen
Ağustos 25, 2022
in Wordpress
0
wploji-wordpress-401-hatasi-neden-kaynaklanir-401-unauthorized-hatasi
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İçindekiler ✓

  • 401 Hatası Nedir?
  • WordPress 401 Hatası Nelerden Kaynaklanır?
  • WordPress 401 Hatası Nasıl Çözülür?

Web sitenizde WordPress 401 hatası ile karşılaştıysanız, panik yapmanıza gerek yok. Bu hata hakkındaki detayları ve bazı çözüm yollarını yazımızdan öğrenebilirsiniz.

WordPress ile yeni bir site açmak artık çok kolay. Bir web sitesi açtıktan sonra geriye siteyi düzenlemek ve SEO ayarlarını yapmak kalıyor. Buraya kadar elbette her şey normal gibi gözüküyor. Ancak, bazen hiç beklenmedik anlarda karşımıza bazı problemler çıkabiliyor.

Örneğin, hiç beklemediğiniz bir anda daha önce hiç görmediğiniz bir WordPress hatasıyla karşılayabiliyorsunuz. İşte yazımızda bahsedeceğimiz 401 hatası da WordPress hataları arasında bulunuyor. Genellikle yönetici panelinde karşımıza çıkabilen 401 hatası, birçok farklı yöntemle çözülebiliyor. Eğer sizde sitenizde 401 hatasıyla karşılaştıysanız, çözüm için yazımızdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.

401 Hatası Nedir?

wploji-wordpress-401-hatasi-nasil-cozulur-401-hatasi-cozumu

WordPress 401 hatası gibi hatalarla her an karşılaşabilmeniz muhtemel. Ancak bu tür hatalarla karşılaştığınızda panik yapmanıza gerek yok. Çünkü internette bu hataların çözümünü bulabilmeniz mümkün. Bizde bu yazımızda 401 hatasıyla karşılaşan ziyaretçilerimiz için bu hatanın detaylarına ve çözüm yollarına değinmeye çalışacağız.

401 hatası, genellikle WordPress admin panelinde karşılaşabileceğimiz bir hata. Ancak bazen sitedeki tüm sayfalarda da bahsettiğimiz hatayla karşılaşılabiliyor. Ayrıca bu hata, genellikle girilen hesap bilgilerinin sunucuda doğrulanamamasından kaynaklanabiliyor. 401 hatası, karşımıza 401 Unauthorized olarak çıkabiliyor. Bu sebeple bu hataya Unauthorized hatası da diyebiliriz.

WordPress 401 Hatası Nelerden Kaynaklanır?

wploji-wordpress-401-hatasi-neden-kaynaklanir-401-unauthorized-hatasi

İlk olarak WordPress 401 hatasının birçok farklı sebepten kaynaklanabileceğini belirtelim. Bu sebeple sizlere bu hatanın bazı kaynaklarından bahsetmeye çalışacağız. İlk olarak bu hatanın uyuşamayan kimlik bilgilerinden ortaya çıkabildiğini belirtelim.

Yani WordPress 401 hatası, girilen kimlik veya hesap bilgilerinin sunucudaki bilgilerle uyuşamamasından veya doğrulanamamasından kaynaklanabiliyor. Örneğin, WordPress dizininde korumalı bir dosyaya erişmek istediğinizi varsayalım.

Ancak kimlik doğrulama sırasında yanlış şifre girdiğinizi farz edelim. İşte bu gibi senaryolarda 401 hatasıyla karşılaşmanız muhtemel. Ayrıca, sitenizde bir güvenlik eklentisi varsa sitenize saldırı düzenlendiğinde bu eklenti erişimi kapatabiliyor. Bu sebepten dolayı yine sitenizde 401 hatasıyla karşılaşılabiliyor. Ancak 401 hatasının sebepleri bunlarla da sınırlı değil. Bazı zamanlarda hosting şirketleri güvenlik için özel önlemler alabiliyor.

Bu özel önlemlerden dolayı sitenizin admin paneline birçok farklı IP ile giriş yapıldığında 401 hatası ortaya çıkabiliyor. 401 hatasının bazı sebepleri bu şekilde karşımıza çıkıyor. Gördüğünüz gibi bu hatanın oldukça fazla sebebi bulunabiliyor. Bu yüzden 401 hatasının biraz karmaşık bir hata olduğunu söyleyebiliriz.

WordPress 401 Hatası Nasıl Çözülür?

wploji-wordpress-401-hatasi-cozum-yollari-401-unauthorized

WordPress 401 hatası çözümü için uygulayabileceğiniz tek bir yöntem bulunmuyor. Yani bu hatanın çözümü için birçok farklı yöntem uygulayabilirsiniz. Bu sebeple yazımızda 401 hatasını çözebileceğiniz birçok yöntemden bahsetmeye çalışacağız. Yöntemleri doğru şekilde uygulayarak sitenizdeki hatanın çözülüp çözülmediğini kontrol edebilirsiniz.

401 Hatası Çözümü

Geçici Admin Şifresi Kaldırma

401 hatasının çözümü için WordPress dizini şifresini geçici olarak kaldırmayı deneyebilirsiniz. Örneğin, sunucuda olan değişikliklerden dolayı giriş bilgilerinde uyuşmazlık meydana gelmiş olabilir. Bu yüzden 401 hatasından kurtulmak için cPanel’in Directory Privacy kısmından dizin şifresini geçici olarak kaldırabilirsiniz.

Şifreyi kaldırdıktan sonra sitenizdeki hatanın çözülüp çözülmediğini kontrol edebilirsiniz. Eğer hata çözüldüyse, yeni bir kullanıcı ve şifre oluşturmanız gerekiyor. Çünkü dizini tekrar şifreyle koruma altına alamazsanız, birçok güvenlik problemiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Yeni bir kullanıcı ve şifre oluşturduktan sonra sitenizi yeni bir şifreyle tekrar koruma altına alabilirsiniz.

Güvenlik Hizmeti Önbelleği Temizleme

Sitenizde Cloudflare gibi bir güvenlik hizmeti kullanıyor olabilirsiniz. Bu tür servisler sayesinde sitenizi tehlikelerden çok daha iyi bir şekilde koruyabilirsiniz. Ancak, Cloudflare ve Sucuri gibi bulut tabanlı güvenlik servisleri sebebiyle WordPress 401 hatası alıyor olabilirsiniz.

Örneğin, bu servisler sitenizle bağlantı kuramıyor olabilir. Bu sebeple sitenizde 401 hatasıyla karşılaşıyor olabilirsiniz. İşte bu yüzden 401 hatasından kurtulmak için kullandığınız güvenlik hizmetinin önbelleğini temizlemeyi deneyebilirsiniz.

Örneğin, Cloudflare kullanıyorsanız, 401 hatasından kurtulmak için Cloudflare kontrol panelinden bu servisin önbelleğini temizleyebilirsiniz. Daha sonra sitenizin problemsiz şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.

WordPress Eklentilerini Devre Dışı Bırakma

Sitenizdeki bazı sorunlu eklentiler, 401 hatası almanıza sebep olabilirler. Yani bu hatayla karşılaştığınızda tüm eklentileri geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Eğer WordPress admin paneline erişebiliyorsanız, panelden tüm eklentileri devre dışı bırakmanız gerekiyor.

Daha sonra eklentileri tek tek etkinleştirerek sorunlu eklentiyi bulabilirsiniz. Ardından eklentiyi kaldırarak sorunu tamamen çözebilirsiniz. Ancak WordPress admin paneline erişemiyorsanız, eklentileri devre dışı bırakmak için FTP ile sitenize bağlanmanız gerekiyor.

Sitenizin dosyalarına eriştikten sonra, wp-content klasörü içerisindeki plugins klasörünün ismini farklı bir isimle değiştirmelisiniz. Bu klasörün ismi değiştiğinde sitenizdeki tüm eklentiler devre dışı kalacaktır. Sonrasında sitenizdeki sorunun devam edip etmediğini test etmeniz gerekiyor.

Eğer WordPress 401 hatası çözüldüyse, plugins klasörünün ismini eski haline getirmelisiniz. Daha sonra plugins klasörünün içerisinde sitenizde yüklü eklentilerin klasörlerini göreceksiniz. Bu klasörlerin isimlerini tek tek değiştirmeniz gerekiyor. Her isim değiştirme işleminden sonra sitenizdeki hatanın çözülüp çözülmediğini test edebilirsiniz. Böylece, sitenizdeki sorunlu eklentiyi bularak o eklentiyi sitenizden tamamen silebilir ve sorundan kurtulabilirsiniz.

Varsayılan WordPress Temasına Geçiş Yapma

Sitede kullandığınız temadan dolayı 401 hatasıyla karşılaşıyor olabilirsiniz. Bu sebeple sitenizin temasını varsayılan bir WordPress temasıyla değiştirebilirsiniz. Varsayılan temalar, WordPress’in ilk kurulumuyla birlikte gelirler. Bu temalardan birisini seçerek hatanın devam edip etmediğini kontrol edebilirsiniz.

Hosting Firmasından Teknik Destek Alma

Yukarıdaki tüm adımları uygulamanıza rağmen 401 hatası almaya devam ediyor olabilirsiniz. Bu durumda sorundan kurtulmak için hosting firmanızdan yardım almayı deneyebilirsiniz. Çünkü bazı hosting şirketleri, şüpheli hareketleri algılayan güvenlik önlemleri kullanırlar. Bu güvenlik önlemleri sebebiyle sitenizde 401 hatasıyla karşılaşıyor olabilirsiniz. Bu sebeple hatadan kurtulmak için hosting firmanız ile iletişime geçerek teknik destek almayı deneyebilirsiniz.

Bu içeriğimizde WordPress 401 hatası sebeplerinden ve çözüm yollarından bahsetmeye çalıştık. Umarız yazımız sayesinde 401 hatasından kurtulabilmişsinizdir.

Previous Post

Hızlı Site için En İyi 5 WordPress Cache Eklentisi

Next Post

Adsense’ten Yüksek Gelir Elde Etmek İçin Yol Haritası

mustafa şen

mustafa şen

Next Post
Adsense’ten Yüksek Gelir Elde Etmek İçin Yol Haritası

Adsense’ten Yüksek Gelir Elde Etmek İçin Yol Haritası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trending
  • Comments
  • Latest
web sitenizde kritik bir hata oluştu

Web Sitenizde Kritik Bir Hata Oluştu Hatası Çözümü

Kasım 22, 2021
En İyi Hosting Firmaları 2020

En iyi Hosting Firmaları Araştırması – 7 Farklı Firma – İndirim Kodları – Yorumlar

Şubat 2, 2022
wploji-ucretsiz-site-acma-infinityfree.jpg

InfinityFree ile Ücretsiz Site Açma İşlemi Nasıl Yapılır?

Şubat 19, 2022
WordPress’te Geçersiz JSON Hatası Nasıl Onarılır ?

WordPress’te Geçersiz JSON Hatası Nasıl Onarılır ?

Mayıs 11, 2021
wploji-google-recaptcha-nedir-ne-ise-yarar

Google reCAPTCHA Nedir? Nasıl Çalışır?

0
En İyi Hosting Firmaları 2020

En iyi Hosting Firmaları Araştırması – 7 Farklı Firma – İndirim Kodları – Yorumlar

0
wploji-wordpress-whatsapp-butonu-ekleme-nasil-yapilir

WordPress WhatsApp Butonu Ekleme Nasıl Yapılır?

0
NewsPaper tema incelemesi

WordPress NewsPaper tema incelemesi

0
Hostixo.com Yorumlar ve Şikayetler  (Uzman İnceleme )

Hostixo.com Yorumlar ve Şikayetler (Uzman İnceleme )

Ekim 7, 2024
Bulut Sunucu Nedir ? Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir ?

Bulut Sunucu Nedir ? Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir ?

Ocak 5, 2024
Net Core Nedir ? Net Core ile Neler Yapılabilir ?

Net Core Nedir ? Net Core ile Neler Yapılabilir ?

Aralık 24, 2023
En İyi Bulut Sunucu Hizmeti Veren Şirketler Hangileridir ?

En İyi Bulut Sunucu Hizmeti Veren Şirketler Hangileridir ?

Aralık 24, 2023

Son Yazılar

Hostixo.com Yorumlar ve Şikayetler  (Uzman İnceleme )

Hostixo.com Yorumlar ve Şikayetler (Uzman İnceleme )

Ekim 7, 2024
29
Bulut Sunucu Nedir ? Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir ?

Bulut Sunucu Nedir ? Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir ?

Ocak 5, 2024
112
Net Core Nedir ? Net Core ile Neler Yapılabilir ?

Net Core Nedir ? Net Core ile Neler Yapılabilir ?

Aralık 24, 2023
78
En İyi Bulut Sunucu Hizmeti Veren Şirketler Hangileridir ?

En İyi Bulut Sunucu Hizmeti Veren Şirketler Hangileridir ?

Aralık 24, 2023
85
Wploji

Wploji sizlere Wordpress rehberi olarak Wordpress Tema ve Eklentilerini sunarak Wordpress alanında uzmanlaşmanızı sağlar.

Bizi Takip Edin

Kategoriler

  • Eklentiler
  • Genel
  • Hosting
  • SEO
  • Temalar
  • Wordpress

Son Yazılar

Hostixo.com Yorumlar ve Şikayetler  (Uzman İnceleme )

Hostixo.com Yorumlar ve Şikayetler (Uzman İnceleme )

Ekim 7, 2024
Bulut Sunucu Nedir ? Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir ?

Bulut Sunucu Nedir ? Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir ?

Ocak 5, 2024
  • Hakkımızda
  • Reklam
  • İletişim

© 2024 WPLoji - Tüm hakları saklıdır. İçerikler kopyalanamaz.
Ucuz VDS | Hosting Tavsiye | Bulut Sunucu | Bedava Hosting | Wordpress Hosting | Sanal Sunucu Fiyatları | cPanel Hosting | Cloud Server |

No Result
View All Result
  • WordPress
  • Hosting
  • Eklentiler
  • Genel
  • SEO

© 2024 WPLoji - Tüm hakları saklıdır. İçerikler kopyalanamaz.
Ucuz VDS | Hosting Tavsiye | Bulut Sunucu | Bedava Hosting | Wordpress Hosting | Sanal Sunucu Fiyatları | cPanel Hosting | Cloud Server |