Web siteniz için kullanacağınız fatura eklentisi otomatik bir şekilde fatura oluşturmayı, sipariş toplamayı ve mali durumunuzu yönetmeyi kolaylaştırır.
İşletmeye sahip insanların yönetmesi gereken çok şeyi vardır. Manuel faturalar zamanınızın büyük bir kısmını alabilir.
Profesyonel bir faturalama yazılımı kullanmak, bütün faturalama ve ödeme süreçlerini otomatik hale getirmenize olanak tanır, bu sayede işinizi büyütmeye odaklanabilirsiniz.
Bu yazımızda, en iyi 5 WordPress fatura eklentisi konusundan bahsedeceğiz.
Çevrimiçi fatura oluşturmak ve müşterilerinizden ödeme almak için kullanabileceğiniz WordPress eklentileri vardır. Bu WordPress fatura eklentileri, yeni başlayanların işleri için doğru fatura eklentisini seçmeleri için düşünmelerini gerektirecek farklı özellikleri bulunmaktadır.
İyi bir WordPress fatura eklentisinde bulunması gereken temel özellikler aşağıdaki gibidir.
- Tek seferlik ve yinelenen ödeme tahsilatı
- Kısmi ödeme seçenekleri
- Otomatik vergi indirimi ve vergi raporlama
- Tüm faturaları ve vergileri yönetmek için tek kontrol paneli
- Kredi kartı ve diğer ödeme ağ geçitleri
- Ödeme planlaması ve gecikme ücreti seçeneği
Tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak fatura eklentisini bulmak biraz zor olabilir. Özellikleri gözden geçirmeniz daha sonra faturalandırma ve ödeme gereksinimlerinize uygun bir eklenti bulmanız gerekiyor.
Şimdi WordPress için en iyi faturalandırma eklentilerine bir göz alatım.
1. WPForms
WPForms, işletmeler için kullanımı en uygun WordPress form eklentisidir. Kullanıcı kayıt formları, ödeme toplama formu, haber bülteni kayıt formu, teklif isteme formu, bağış formu vb. gibi her türlü formu kolayca oluşturmanızı sağlayan bir sürükle ve bırak oluşturucu ile birlikte gelir.
WPForms kullanarak, müşterilerinize otomatik bir şekilde fatura gönderme seçeneği ve bir çevrimiçi sipariş formunu kolayca oluşturmanız mümkündür. Müşterileriniz ve siz ödeme işleminin ardından bir e-posta bildirimi alırsınız.
WPForms, ödemeleri almak için PayPal ve Stripe ile entegre olur. Bu eklenti, bir alışveriş sepeti eklentisi ya da e-ticaret yazılımı kullanmaya gerek duymadan kredi kartı ödemelerini kolay bir şekilde kabul etmenizi sağlar.
WPForms, ihtiyacınız olan tüm temel özelliklere sahiptir ve iletişim formları oluşturmanıza yardımcı olmak, teklif talep etmek gibi birçok hizmeti sunduğundan dolayı paradan tasarruf etmenizi sağlar.
2. FreshBooks
FreshBooks , küçük işletmelerin en çok kullandığı muhasebe yazılımıdır. Birkaç tıklama yaparak faturalarınızı profesyonel bir şekilde oluşturmanızı sağlar. İşletme logonuz ile kişisel notunuzu ekleyerek faturayı tamamen özelleştirebilirsiniz.
Ayrıca gecikmiş ödemeler için müşterilere hatırlatma göndermenizi sağlayan otomatik sisteme sahiptir. FreshBooks, müşterilerinizin kredi kartından tekrarlayan ödemeler için güvenli olarak ücret alır ardından size ve müşterilerinize bildirimler gönderir.
Ayrıca çalışma saatlerinizi ve harcamalarınızı faturalara ekleyebilirsiniz. FreshBooks, vergi tahsilatı, tercih edilen para biriminin seçimi, indirim kodları ve ön ödeme seçeneği de sunar.
Freshbooks, WordPress dahil en iyi web sitesi oluşturucuları ile çalışan bir SaaS faturalandırma platformudur . Listedeki en sağlam fatura yazılımıdır, ancak faturalandırılabilir müşteri sayısına göre sizden ücret aldıkları için fiyatlandırmaları biraz daha pahalıdır.
3. WP Invoicing
WP Invoicing , oldukça iyi özelliklere sahip bir WordPress fatura eklentisidir. WordPress sitenizde müşterilere fatura oluşturmanıza ve göndermenizi sağlar.
Faturalardaki vergileri otomatik olarak yönetmenizi de sağlar. Bu, süreci müşterileriniz ve sizin için otomatikleştirerek zamandan tasarruf etmenizi de sağlar.
Eklenti, PayPal, Stripe, Authorize.net gibi birden fazla ödeme ağ geçidini destekler. Tekrarlanan ödemeleri ayarlamak ve her ödeme için otomatik olarak fatura oluşturmak için de kullanılabilir.
WP Invoicing eklentisi temelde ücretsiz olsa da, bireysel uzantılar için ödeme yapmanız gerekecek ya da daha iyi olan paket üyeliği satın alabilirsiniz.
4. Sliced Invoices
Sliced Invoices , WordPress ‘in profesyonel fatura eklentilerinden bir tanesidir. Faturaları hızlıca oluşturmak için kullanacağınız önceden oluşturulmuş birden çok şablon ve tasarıma sahiptir. Aynı zamanda logonuz ve metniniz ile özel faturalar da oluşturabilirsiniz, bu sayede müşterilere doğrudan teklif gönderebilirsiniz.
Tüm faturalarınızı ve tekliflerinizi tek bir yerde yönetmenizi sağlayacak bir raporlama sistemine sahiptir.
Slide Invoices ücretsiz bir eklentidir, fakat bireysel uzantılar için ödeme yapmanız gerekmektedir. Çok daha iyi bir seçenek olan paket üyeliği satın alabilirsiniz.
5. Sprout Invoices
Sprout Invoices , WordPress siteleri için tasarlanmış faturalandırma eklentisidir. Hizmetlerinizin maliyetini tahmin ederek müşterileriniz için otomatik bir şekilde ayrıntılı faturalar oluşturabilir.
Eklenti, ödemeler, fatura tasarımları, iş akışları ve daha fazlası için 300’den fazla uygulama ile entegre olur. Ödeme tutarı, son ödeme tarihi, gecikme ücretleri gibi müşteriler için şartlar belirleyen güçlü bir ödeme planlama sistemine sahiptir.
Dilerseniz daha önce yazmış olduğumuz WordPress Web Sitesine Duyurular Nasıl Eklenir ? yazımızı okuyabilirsiniz.