Web sitenizde bir takvim yer almasını mı istiyorsunuz ? WordPress’in sunduğu takvim eklentileri, birçok farklı özelliklerle birlikte gelmektedir. Bazı eklentiler basit olay yönetimi için yapılırken, bazıları ise rezervasyon ve programlama özellikleri ile biraz daha karmaşık olmaktadır. Sizlere bu yazımızda, en iyi 5 WordPress takvim eklentisi konusundan bahsedeceğiz.
WordPress Web Sitesi İçin Takvim Eklentisi Nasıl Seçilir ?
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, farklı kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamaları için çok çeşitli WordPress takvim eklentileri bulunmaktadır.
Bazı takvim eklentilerinin kullanımı kolaydır ve etkinlikleri bir takvimde görüntülemenizi sağlar. Diğerleri randevular, rezervasyonlar, planlama, bilet satışı ve Google Takvim gibi üçüncü taraf hizmetlerle entegrasyon sağlayarak daha gelişmiş özelliklere de sahip olabilir.
Gereksinimlerinize uygun olan eklentiyi belirleyip seçmeniz gerekiyor. Örneğin, etkinlik biletleri satmak istiyorsanız eğer sadece rezervasyon özelliğine sahip olan bir takvim sizin için uygun olmayabilir.
Hadi şimdi deneyebileceğiniz en iyi 5 WordPress takvim eklentilerine bir göz atalım.
1. The Events Calendar
The Events Calendar, WordPress web sitenizde kullanabileceğiniz güçlü bir etkinlik yönetim sistemidir. Özellikleri bakımından zengindir, ayrıca WordPress yönetici alanınıza uyum sağlayan temiz bir kullanıcı arayüzünin olmasından dolayı kullanımı oldukça basittir.
The Events Calendar, etkinliklerinizi basit bir şekilde eklemenize ve düzenleyicileri veya mekanları yönetmenize olanak sağlar. Mekan konumlarınızı belirlemek için Google Haritalar’ı görüntülemeyi seçebilirsiniz. Eklentinin ayarlar sayfası, etkinliklerinizi ve takviminizi nasıl yönetmek istediğiniz ile ilgili size tam kontrol sağlamaktadır.
Etkinlikleriniz için bilet satmak istiyorsanız eğer The Events Calendar, onu WooCommerce, Eventbrite ve daha fazlasıyla entegre etmek için ücretli eklentilere sahiptir.
2. All-in-One Event Calendar
All-in-One Event Calendar, WordPress için güçlü etkinlik yönetimi eklentilerinden bir diğeridir. Sezgisel kullanıcı arayüzü sayesinde yeni başlayan kullanıcılar için bile kullanımını oldukça basittir. Etkinlikleri basit bir şekilde ekleyebilir, kategorilere ve etiketlere ayırabilirsiniz. Ayrıca takvim görüntüsü için üç yerleşik tema arasından seçim yapma şansınızda bulunmaktadır. Etkinlik mekanlarınızı, etkinlik ayrıntılarının hemen yanında yer alan Google Haritalar’ı kullanarak da görüntülemeniz mümkündür.
Farklı renkler ile takvim temanızın rengini değiştirebilirsiniz. Ayrıca, Google Takvim de dahil iCal biçimini destekleyen farklı herhangi bir takvimden etkinlik eklemenize olanak sağlar. Bilet satış entegrasyonları bulunmamaktadır, fakat üçüncü taraf biletleme hizmetlerine URL’ler eklemeniz mümkündür.
3. My Calendar
My Calendar, WordPress’in bir başka ücretsiz ve güçlü etkinlik yönetimi eklentisidir. Birden fazla takvimi, etkinlik grubunu, kategoriyi ve konumu desteklemektedir. Ayrıca bir kısa kod oluşturucu ve widget’lar ile birlikte gelmektedir bu sayede yazılarınıza, sayfalarınıza ya da kenar çubuklarınıza kolay bir şekilde takvim ekleyebilirsiniz.
My Calendar, kapsamlı bir ayarlar sayfasına sahip bir eklentidir. Takviminizin nasıl görüntülendiğinin hemen hemen her yönünü kontrol edebilirsiniz.
İleri düzey kullanıcılar için düzenlenmiş kendi özel CSS’nizi yüklemek için bir stil düzenleyicisi bulunmaktadır. Ayrıca, tek bir etkinlik sayfasında ve bir etkinlik açılır penceresinde Google haritasını görüntülemeyi destekler.
4. Simple Calendar – Google Calendar Plugin
Simple Calendar – Google Calendar Plugin , Google Takvim’i WordPress sitenize getirmektedir. Etkinliklerinizi Google Takvim üzerinden oluşturup yönetebilirsiniz. Simple Calendar – Google Calendar Plugin, oluşturduğunuz bu etkinlikleri web sitenizde gösterir. Yapmanız gereken tek şey Google Takvim beslemenizin URL’sini sağlamaktır.
Eklenti, birçok güçlü özellik ile birlikte gelmektedir. Kısa kodlar ile takviminizin ve etkinliklerinizin görüntüsünü kontrol edebilirsiniz. Özel stil sayfaları kullanarak takvimin görünümünü de kontrol edebilirsiniz.
Bu eklenti bir bilet satışı sistemini desteklemez, fakat yine de etkinlik biletlerinizi satmak için üçüncü taraf hizmetlerini kullanarak bilet sayfasının URL’sini Google Takvim’deki etkinlik listenize ekleyebilirsiniz.
5. Booking Calendar
Booking Calendar, WordPress’in bir rezervasyon yönetimi eklentisidir. Web sitenizin ön ucuna, kullanıcıların rezervasyon isteklerini iletmek için basit bir form doldurabilecekleri takvim eklemenize olanak sağlar. Daha sonra ise rezervasyon isteklerini kabul edebilir ya da reddedebilirsiniz.
Booking Calendar, gelecek olan spam’ları önlemek için CAPTCHA desteği ile birlikte gelmektedir. Yönetici alanında kimlerin rezervasyon ekleyebileceğini kontrol etmeniz mümkündür. Eklentinin tek dezavantajı, ücretsiz sürümünde rezervasyon formu için yeni giriş alanların eklenememesidir.
Her türden hizmetin rezervasyonunu yapmak için kullanılabilir.
Bu yazımızın, WordPress siteniz için en iyi takvim eklentisini seçmenize yardımcı olacağını umuyoruz.
Dilerseniz daha önce yazmış olduğumuz WordPress Web Sitesine Özel Kod Nasıl Eklenir yazımızı okuyabilirsiniz.