İçindekiler ✓
Kendi işinizi yapıyor olmanız , hesaplarınızı korumanızı, kazançlarınızı, giderlerinizi, vergilerinizi, faturalarınızı ve daha birçok şeyi izlemenizi gerektiriyor. Bütün bu süreçleri düzenli hale getirmenizi sağlayacak harika bazı yazılımlar bulunmaktadır. Bu yazımızda, küçük işletmelerin kullanabileceği 5 muhasebe yazılımı konusundan bahsedeceğiz.
Muhasebe Yazılımı Neden Kullanılmalı ?
İşinize yeni başladığınız zaman mali durumunuzu yönetebilmeniz için kolay bir elektronik tablo kullanabilirsiniz. Fakat geliriniz ve giderleriniz arttıkça işleriniz karmaşık hale gelebilir.
Faturaları, çevrimiçi ödemeleri , diğer gelirleri, giderleri ve vergileri takip etmeniz gerekecektir. Bu süreci düzene sokmazsanız eğer bu işlere daha fazla zaman harcayacaksınız fakat yine de bunları düzgünce yapamayacaksınız.
Bir muhasebe yazılımı, mali durumunuzu kolay bir şekilde takip etmenize, faturalarınızı yönetmenize, muhasebe işlemlerinizi yapmanıza ve vergilerinizi hesaplamanıza yardımcı olacaktır. Bu yazılımlar sayesinde, hem paranızı daha verimli yöneteceksiniz hem de zamandan tasarruf edebileceksiniz.
Şimdi küçük işletmeler için en iyi muhasebe yazılımlarından bazılarına bir göz atalım.
Profesyoneller için En İyi Muhasebe Yazılımı
Dünyada binlerce profesyonel işletme tarafından kullanılan en iyi muhasebe yazılımlarını inceleyeceğiz. Bu konuda amacımız, kullanımı kolay olan uygun fiyatlı yazılımları öne çıkarmak ve gerekli özelliklerden bahsetmektir.
1. QuickBooks
QuickBooks, web uzmanları ve küçük işletmelerin kullanabileceği en popüler muhasebe yazılımlarından bir tanesidir. Bütün işlemlerinizi otomatik olarak kaydetmeniz için banka hesaplarınıza, PayPal’a ve kredi kartlarınıza basit bir şekilde bağlayabilirsiniz.
Ayrıca müşterilerinizin faturalarını göndermenize ve bu faturaları uygulama içerisinde takip etmenize olanak sağlar. Müşterileriniz ayrıca faturalarındaki ödeme butonlarına tıklayarak direkt olarak ödeme yapabilirler.
QuickBooks, muhasebeci olmayan kişiler için muhasebe konusunu kolaylaştırır. Sizin için mali durumunuza hızlı bir genel bakış yapmanızı sağlayan anlaşılır raporların yanı sıra tüm harcamalarınız, kazançlarınız ve faturalarınızın ayrıntılı raporlarını gösterir.
QuickBooks kullanmanın diğer bir avantajı da vergileri yönetme özelliğidir.
Hareket halindeyken bile makbuzları kaydetmenize, finansmanı yönetmenize ve raporları görüntülemenize olanak sağlayan, mobil cihazlar için kullanımı basit uygulamalar ile birlikte gelir.
Fiyatlandırma: Küçük İşletme planları aylık 10 $’dan, Serbest Meslek planları ise aylık 5 $’dan başlamaktadır.
2. FreshBooks
FreshBooks, serbest çalışanların kullanabileceği deal bir muhasebe yazılımıdır. Serbest çalışanların fatura göndermek ve takip etmek için kullanacağı en basit uygulamalardan bir tanesidir.
Ayrıca harcamalarınızı takip etmenize, makbuzları kaydetmenize, üzerinde çalıştığınız projeleri yönetmenize ve müşterilerden ödeme almanıza olanak sağlar. Ödemeleri doğrudan almanız için banka hesaplarınız ile bağlantı kurar.
FreshBooks kontrol panelinde muhasebeyi tüm kullanıcılar için oldukça basit hale getiren güzel raporlar bulunmaktadır. Hareket halindeyken bile bir şeyleri görme ve yönetme özgürlüğü veren bir mobil uygulamaya da sahiptir.
Fiyatlandırma: Fiyatlandırması ayda 15 $ ‘dan başlamaktadır.
3. Xero
Xero, profesyonellerin ve küçük işletme web sitelerinin kullanabileceği güçlü web tabanlı muhasebe yazılımıdır. İşletmeniz büyüdükçe tercih edeceğiniz planlar ve özellikler de büyümektedir.
Xero, kolay bir şekilde fatura göndermenize, ödemeler olmanıza, banka işlemlerini görüntülemenize, kişileri yönetmenize ve daha birçok şeye yardımcı olmaktadır. Fazla para birimli hesaplar oluşturabilmenize, çalışanlarınız varsa eğer maaş bordrosunu yönetmenize ve hatta uygulama içinden projelerinizi yönetmenize olanak sağlar.
Kullanışlı raporlama araçları ile kullanımı kolay olan bir arayüz sunar. Birçok özelliğine serbest çalışan olarak asla kullanmasanız da işiniz büyüdükçe bunlara ihtiyacınız olacaktır.
Fiyatlandırma: Başlangıç planı aylık 9 $ ‘dır fakat çok sınırlı özelliklere sahiptir. Aylık 30 $ olan standart plana ihtiyacınız olacaktır.
4. Wawe
Wave, küçük işletmelerin kullanabileceği ücretsiz bir muhasebe yazılımı sunmaktadır. Banka ve kredi kartı hesaplarınızı uygulamaya bağlayıp bütün mali durumunuzu kolay bir şekilde yönetmenizi sağlaömaktadır. Daha sonra bütün işlemlerinizi izler ve bunları kolaylıkla anlayabileceğiniz raporlar haline getirir.
Ayrıca bu yazılım manuel, otomatik ve yinelenen faturalar göndermenize de olanak sağlar. Mobil uygulama ile hareket halinden bile makbuzları kaydedebilir ve her şeyi her yerden takip etmenize olanak sağlar.
Temel yazılımın kullanımı ücretsizdir. Fakat, kredi kartı ödemeleri için işlem başına % 2,9 + 30 sent ve ACH transferleri için işlem başına% 1 işlem ücreti bulunmaktadır. Çalışanlarınız varsa eğer maaş bordrosu yazılımının ücretsiz plana dahil olmamaktadır.
Fiyatlandırma: Ücretsiz muhasebe yazılımı, işlem ücretleri ve ücretli maaş bordrosu yazılımı.
5. Zoho Books
Zoho, iyi bilinen bir CRM yazılımıdır . Zoho Books ile bu uygulama paketlerine profesyonel muhasebe yazılımı da eklemektedir. Zoho sayesinde elde edeceğiniz en büyük avantaj, CRM uygulamalarını kullandığınız zamandır.
Zoho Books, muhasebe işlemlerinizi tamamen otomatikleştirmenizi sağlar.
Ayrıca, müşteri portallarına erişim sağlayarak müşterileriniz ile işlemleri paylaşma imkanı sunar. Müşterileriniz tarafından daha hızlı ödeme almanız için Toplu ödeme özelliğini de etkinleştirebilirsiniz.
Fiyatlandırma: Ayda 9 $ ‘dan başlamaktadır.
Dilerseniz daha önce yazmış olduğumuz En İyi 5 WordPress Takvim Eklentisi yazımızı okuyabilirsiniz.