İçindekiler ✓
WordPress güncelleme kapatma yaparak sürpriz güncellemelerden kurtulabilirsiniz. Böylece karşınıza çıkabilecek problemlerinde önüne geçebilirsiniz.
Güncellemeler neredeyse hayatımızın her yerinde varlar. Kullandığımız uygulamaların çoğunda karşımıza zaman zaman güncellemeler çıkabiliyor. Bu güncellemeler sayesinde bir uygulamada birçok şey değiştirilebiliyor. Yani aslında güncellemelerin oldukça yararlı olduğunu söyleyebiliriz.
Ancak bazı zamanlarda güncellemeler yarardan çok zarara yol açabiliyorlar. Çünkü bazı güncellemelerden sonra bazı problemlerle karşılaşabiliyoruz. İşte bu yüzden özellikle WordPress gibi önemli platformlarda güncellemeleri kapatmak daha doğru olabiliyor.
Sitenizin daha sağlıklı çalışabilmesi için otomatik güncellemeleri kapatarak olası problemleri engelleyebilirsiniz. WordPress güncellemelerinin yanı sıra tema ve eklenti güncellemelerini de kapatabilmeniz mümkün. Tüm bu işlemler için yazımıza göz atabilirsiniz.
Güncelleme Nedir? Ne İşe Yarar?
WordPress güncelleme kapatma konusuna sizler için değineceğiz. O konudan önce sizler için biraz güncellemeden bahsedelim. Güncelleme, aslında birçok yerde karşımıza çıkar. Örneğin, kullandığımız uygulamaların çoğu zaman zaman güncellenirler.
Güncelleme ile birlikte bir uygulamada veya platformda birçok değişiklik gerçekleştirilebilir. Örneğin, yapılan güncellemelerin amacı kullanıcıların karşısına çıkan sorunları çözmek olabilir. Ayrıca yine güncellemelerle birlikte kullanıcılara yeni özellikler sunulabilir. Yani aslında güncellemeler sayesinde bir uygulamadaki sorunlar giderilebilir ve kullanıcılara yeni özellikler sunulabilir.
Güncelleme Neden Önemlidir?
Güncellemeler bazı zamanlar problemler çıkarsalar da çoğu zaman fazlasıyla önemlidirler. Aslında güncellemeler sayesinde kullanıcıların daha iyi bir deneyim yaşaması amaçlanır. Örneğin, güncellemeler sayesinde kullanıcıların karşısına çıkan birçok problem hızlıca çözülebilir. Burada sizlere örnek olarak Windows işletim sistemini gösterebiliriz.
Windows 11 işletim sistemine yayınlanan bir güncellemeyle, kullanıcıların karşılaştığı bazı sorunlar giderilebilir. Ayrıca Windows 11’e gelen yeni bir güncellemeyle birlikte kullanıcılar için yeni özelliklerde yayınlanabilir. İşte bu gibi sebeplerden dolayı kullandığınız uygulamaları vs. güncel tutmanız çoğu zaman önemlidir.
WordPress Güncellemeleri Neden Kapatılmalıdır?
Güncellemelerin ne işe yaradığından ve öneminden sizler için bahsetmeye çalıştık. Bu sebeple WordPress güncelleme kapatma işlemini neden yapmanız gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Güncellemelerin çoğu zaman yararlı oldukları ve sorunlardan kurtulmanızı sağladıkları tartışılmaz bir gerçek.
Ancak bazı noktalarda güncellemeler yarardan çok zarar sağlayabiliyorlar. Örneğin, kullandığınız WordPress sürümü problemsiz çalışıyorken, yeni gelen güncelleme karşınıza bazı problemlerin çıkmasına sebep olabilir.
Bu problemlerin çözümü için yeni güncellemeyi beklemeniz gerekebilir. Ayrıca kullandığınız bir WordPress teması veya WordPress eklentisi yeni gelen güncellemeyle birlikte sitenizin hata vermesine bile sebep olabilir.
İşte bu yüzden otomatik güncellemeleri kapatabilirsiniz. Otomatik güncellemeleri kapattıktan sonra gelen güncellemeleri kendi isteğinize göre indirebilir ve kurabilirsiniz. Bu da olası sürpriz problemlerle karşılaşma ihtimalinizi oldukça düşürür.
Eğer otomatik WordPress tema ve eklenti güncellemelerini nasıl kapatacağınızı merak ediyorsanız, sizlere bu işlemleri anlatmaya çalışacağız. Ayrıca yazımızın devamındaki adımlarla otomatik WordPress güncellemelerini de kapatabilirsiniz.
WordPress Güncelleme Kapatma Güncel
WordPress güncelleme kapatma işlemi için sizlere tarif edeceğimiz adımları uygulamanız yeterli. Üstelik yazımızın devamındaki adımlarla WordPress eklenti ve temalarında otomatik güncellemelerini kapatabilirsiniz.
Ancak yazımızın devamındaki adımları uygulamadan önce sitenizi yedeklemenizi tavsiye ediyoruz. Böylece adımları uyguladıktan sonra bir hatayla karşılaşsanız bile sitenizin yedeğini geri yükleyerek problemden kurtulabilirsiniz.
WordPress Otomatik Güncelleme Kapatma
- Güncelleme kapatma işlemi için ilk adımda sitenize bağlanmanız gerekiyor. Bir FTP programı yardımıyla sitenize bağlanabilir ve dosyalarına erişebilirsiniz. Sitenizin dosyalarına eriştikten sonra bu dosyalar arasından wp-config.php dosyasını bulmalısınız.
- Daha sonra bu dosyayı açarak en altına aşağıda bulunan kodu yapıştırmalı ve dosyayı kaydetmelisiniz. Bu adımın ardından WordPress artık otomatik olarak güncellenmeyecektir.
define( ‘WP_AUTO_UPDATE_CORE’, false );
WordPress Tema Güncelleme Kapatma
- Sitenizin temasının otomatik güncellenmesini engellemek için bir FTP programı aracılığıyla sitenize bağlanmalısınız. Sitenizin dosyalarına eriştikten sonra bu dosyaların arasından wp.config.php dosyasını bulmalı ve açmalısınız.
- Sonrasında aşağıdaki kodu dosyanın en alt kısmına yapıştırıp kaydetmelisiniz. Dosyayı kaydettikten sonra sitenizin teması otomatik olarak güncellenmeyecektir.
add_filter( ‘auto_update_theme’, ‘__return_false’ );
WordPress Eklenti Güncelleme Kapatma
- Sitenizin eklentilerinin otomatik olarak güncellenmesini istemiyorsanız ilk adımda bir FTP programıyla sitenizin dosyalarına erişmelisiniz.
- Ardından bu dosyalar arasında bulunan wp-config.php dosyasını açmalı ve en altına aşağıdaki kodu yapıştırmalısınız. Kodu yapıştırıp dosyayı kaydettiğinizde sitenizin eklentileri otomatik olarak güncellenmeyecektir.
add_filter( ‘auto_update_plugin’, ‘__return_false’ );
WordPress güncelleme kapatma işlemi yukarıdaki adımlarla yapılabiliyor. Tema ve eklentilerin otomatik olarak güncellenmesini kapatmak ve ayrıca WordPress’in otomatik güncellenmesini engellemek için yukarıdaki adımları uygulayabilirsiniz.