İçindekiler ✓
En İyi WordPress Uzmanlarından 25 İpucu
Web sitesi pazarında rekabette kalmak çok önemlidir ve WordPress, profesyonel web siteleri oluşturmak için popüler bir seçimdir. WordPress, aceminin bile birkaç saat içinde bir web sitesi kurmasına izin verecek pratik özelliklerle tasarlanmıştır. Başlamak için bu işin uzmanlarından güçlü ve zaman kazandıran bazı WordPress ipuçlarını öğreneli.
İşte Uzmanların 25 WordPress ipucu ve püf noktası;
1. Yoast SEO Eklentisini İndirin
George Linton, Dijital Pazarlama Yöneticisi
WordPress’de yeni başlayanlar için en iyi ipucum, ücretsiz bir eklenti indirmek olacaktır: Yoast SEO. Bu inanılmaz derecede güçlü bir araç, herhangi bir yayını, sayfayı veya ürünü analiz eder ve içeriğinizin arama motorlarında sıralanmasına yardımcı olmak için akıllıca sezgisel tavsiyeler verir. Ayrıca, site genelinde ve meta etiketlerinizdeki seçili anahtar kelimeler için performansınızı derecelendirir. Yoast SEO ayrıca içeriğiniz için bir okunabilirlik puanı verecek ve onu nasıl daraltacağınız veya içeriğinizin okuma yaşını nasıl geliştireceğiniz konusunda size tavsiyede bulunacaktır. SEO’da 10 yıldır çalışıyorum ve hala herhangi bir sitede yaptığım ilk şey bu eklentiyi yüklemek.
2. Resimlerinizi Sıkıştırın
Mike Higgins, Web Tasarımcısı
Yeni bir web sitesi oluştururken birinin yapabileceği en basit ancak etkili şeylerden biri görüntülerinizi sıkıştırmaktır. Sizden ekstra bir çalışma gerektirmeden görüntüleri siteye yüklerken otomatik olarak sıkıştıran Smush gibi bir eklenti öneririm. Ayrıca, web sitenize önceden yüklediğiniz görüntüleri tek bir düğmeye basarak toplu olarak sıkıştırmanıza da olanak tanır.
Görüntüler, videoyla birlikte bir web sayfasının daha yavaş yüklenmesine neden olabilecek şeylerden biridir. Bu nedenle, görüntüyü daha küçük bir dosya boyutuna sıkıştırmak, tarayıcının sayfayı yüklemesi için gereken süreyi azaltır. Bu da toplam sayfa yükleme süresini azaltır.
WordPress Resim Sıkıştırma Eklentileri – 4 Eklenti
Makalemize göz atarak daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.
3. Mobil Uyumlu WordPress Teması Kullanın
Elesha Jones, Operasyon Direktörü
WordPress’i (WP) bir profesyonel gibi kullanmak için, WP sitenizin mobil uyumlu olduğundan emin olmalısınız. Yani bir masaüstü, dizüstü bilgisayar ve iPhone, Android veya Blackberry veya tablet gibi bir mobil cihazda doğru bir şekilde görüntülenmelidir. ( Örneğin; iPad, Kindle, Galaxy). Birçok tasarımcı ve geliştirici, tüm çevrimiçi aramaların yaklaşık % 60’ı artık bir mobil cihazda gerçekleştirildiğinden dolayı, mobil uyumlu web sitesinin tüm web siteleri için “en iyi uygulama” olduğu konusunda hemfikirdir. Sitenizin mobil uyumlu görünmesini sağlamanın en kolay yolu, bunu otomatik olarak sağlayan bir WP teması kullanmaktır. Çoğu yeni tema bu gereksinimi karşılar.
4. Hosting Planlarını En İyi Şekilde Yapın
Rodney Yo
Hosting şirketinizi akıllıca hareket ederek seçin. Yeni başladığınızda en ucuz barındırma sağlayıcısını seçmek ihtiyatlı görünebilir, ancak bu erken kararı çok pahalı hale getirebilecek uzun vadeli etkiler vardır. En ucuz ana makineler tek bir sunucuda yüzlerce siteyi tıkama eğilimindedir, bu nedenle blogunuz yavaş olacaktır (kullanıcıları ve organik arama sıralamalarını caydıracak olan şey budur). Bu blogunuzun büyümesini zorlaştıracaktır. WordPress bloglarını taşırken karşılaşacağınız sorunlardan dolayı kötü bir deneyimler edinebilirsiniz. Bu nedenle farklı hosting şirketlerini değerlendirirken bol miktarda araştırma yapın.
Wploji Yönetiminin Hosting Firması Önerisi Hostixo.com
5. İyi Bir Hosting Firmasına Yatırım Yapın
Troyauna Williams
WordPress profesyonel görünen bir web sitesi oluşturmanıza yardımcı olabilirken, profesyonel şekilde çalıştığından emin olmak, hosting sağlayıcınıza bağlıdır. Sitenizi barındıracak uygun fiyatlı bir hosting sağlayıcısı ile anlaşıp her ay birkaç dolar tasarruf edebilirsiniz fakat sonrasında oluşabilecek trafik sorunları ve diğer problemlere hazırlıklı olmalısınız. Dünya çapında en iyi şekilde global hizmet veren, hosting sağlayıcısı tercihiniz Hostixo.Com’u seçerek yapabilirsiniz. Profesyonel olarak güncellemelerinizi ve günlük yedeklemeleri işleyen, 7/24 destek sağlayan özel bir ekibe sahip olabilirsiniz.
6. Dahili Bağlantılar Oluşturun
Rob Powell, Rob Powell Biz Blog CEO &Kurucu
Websitelerinin önemli bir SEO tekniği olan, aynı anahtar kelimeyi paylaşan bir sayfaya dahili bağlantı oluşturmaktır. Ancak bu sayfayı nasıl bulursunuz? “Klasik” WordPress editöründe bağlantı metni olacak sözcüğü seçin. Bağlantı aracını tıklayın ve açılan alana az önce seçtiğiniz anahtar kelimeyi girin. WordPress, sitenizde bu anahtar kelimeyi içeren tüm blog yayınlarını bulur. Bunlardan birini seçin, “geri dön” düğmesine basın ve alakalı bir sayfaya dahili bir bağlantı oluşturunuz.
7. Resimlerinize Başlık Etiketleri Ekleyin
Candess Zona-Mendola. MakeFoodSafe.com Yayın Editörü
Benim için makalelerimde söylediğim gibi, çalışırken siteye ekliyeceğim resimleri nasıl kullanacağımı öğrenmek, benim için bir oyun haline gelmiş neşeli bir etkinlikdi. Sadece bahsettiğim şeyleri net bir şekilde “göstermek” den ibaret değil WordPress, aynı zamanda anahtar kelimeleriniz olan veya arama motoru optimizasyonuna yardımcı olan başlık etiketleri de bulabilirsiniz. Bu, içeriğinizin ve resminizin sizin websiteniz için çalıştığı anlamına gelir. Fotoğraflarınızı nereden aldığınızdan bağımsız olarak (yasal olarak), resmi web sitenize yükleyebilir ve resim başlığınıza alternatif metin alanlarına bir anahtar kelime ekleyebilirsiniz. Anahtar kelime veya kelimeler sizin lehinize çalışması için, içeriğinizle ve kalıcı bağlantınızla veya ilişkili olması büyük önem taşır.
8. En İyi SEO İçin Permalink Yapınızı Değiştirin
Logan Allec, Blogging Done Right Sahibi
WordPress varsayılan olarak tarihi içeren bir kalıcı bağlantı yapısı atar. Çoğu arama motoru optimizasyonu uzmanları gibi, bu arama motoru optimizasyonu için ideal kalıcı bağlantı yapısı olmadığını kabul ediyorum. Ancak bunu kalıcı bağlantı yapısını tarihi içermeyecek şekilde değiştirmenizi öneririm. Bunu yapmak için sitenizin WordPress kontrol paneline gidin, soldaki menüden Ayarlar’ı seçin ve ardından aşağıdaki menüden Kalıcı Bağlantılar’ı seçin. Buradayken, Posta adı radyo düğmesini seçin ve ardından alttaki Değişiklikleri Kaydet’i tıklayın. Bu blog yayınınızı, URL yapılarınıza uygun bir şekilde arama motoru perspektifinden optimize edilmesini sağlar ve site ziyaretçilerinize temiz bir görünüm sağlar.
9. Sitenizin Yedeklerini Oluşturun
Kursti Martinsen, GPS Trackit Pazarlama Editörü
Bir WordPress sitesini korumanın en önemli ve gözden kaçan yönlerinden biri güvenliktir. Beklenmedik bir saldırı olursa sitenizin veritabanını ve dosya yapısını yedeklemek tasarruf zafiyetiniz olabilir. Yedekleme eklentisini aylık olarak çalıştırmak, beklenmeyen WordPress Yönetici Güncellemelerini ele almak için beklenmedik ve ideal bir zamanda mücadele etmek için harika bir proaktif yaklaşımdır. İngiltere merkezli Updraftplus ekibi, yeni başlayanlar için güzel bir ücretsiz yedekleme eklentisi ve genişletilmiş özellikler arayanlar için premium bir sürüm oluşturdu. Bir yedekleme noktası oluşturduktan sonra, kullanıcılar çerçeveyi ve eklentileri güvenle güncelleyebilir.
10. Ücretsiz Çevrimiçi Mağaza Oluşturun
Neva Paule, Fit Small Business Süpervisor Editör
Çevrimiçi ürün satmak isteyen web sitesi sahipleri, ziyaretçilerine en iyi satın alma deneyimini sunmak için sanal mağaza özelliklerine ihtiyaç duyacaktır. WordPress bu görevi kendi WooCommerce’leriyle kolaylaştırır. Bu, web sitenize çevrimiçi bir mağaza eklemenizi sağlayan ücretsiz bir e-ticaret eklentisidir. Ayrıca, daha iyi özelleştirme için genişletilmiş özellikler sunar. Böylece mağazanızı satış ortaklarının satışını ve hatta çok satıcılı bir pazar gibi fiziksel ürünleri satmanın ötesine geçecek şekilde tasarlayabilirsiniz.
11. Web Sitenizin Trafiğini İzleyin
Todd Boutte, EVAN Teknoloji ve Operasyonlar Başkanı
Yavaş bir WordPress siteniz varsa, ücretsiz PageSpeed Insights aracını kullanarak sayfanızın Google’ın gözünde nasıl performans gösterdiğini incelemenizi öneririz. Hepimizin bildiği gibi Google dünyanın en yaygın kullanılan arama motorudur. Bu araç bir optimizasyon derecesi sunar ve sitenizin performansını artırmanın yollarını öneriler halinde gösterir. Yavaşlamalara neden olan önerileri ve belirli dosyaları bulmak için her öneriyi açabilirsiniz. İlk önce en büyük gecikmelere neden olan öğelere odaklanmak iyi bir fikirdir. “Görüntüleri optimize etmek” başlamak için harika bir yerdir.
12. Tasarımınızı Endüstrisine Uygun Yapın
Eric Stegemann, TRIBUS Strateji Direktörü
Sektörünüze özgü ve ücretli hazır temaları veya eklentileri bulmaya çalışın. Çok sık olarak emlak komisyoncuları gibi şirketler için onlara uygun başka bir endüstri çalışması içeren ücretsiz bir tema ısrarla çalışıştıklarını görüyoruz. Her zaman bir yerde sabit kalırlar ve site görünümü ve yapısı klasikleştiği için asla % 100 etkileşim alamaz. Aynı şey eklentiler için de geçerlidir. Ayrıca bölgenizdeki bir WordPress buluşma grubuna katılın. Oradaki geliştiriciler arkadaş canlısı olabilir ve WordPress piyasasının bilgi alışverişi yaparak ne yönde ilerlemeniz gerektiği hakkında fikir edinebilirsiniz.
13. Kısa URL kullanın
Dewayne Hamilton, Web Cosmo Forumları Yöneticisi
Kısa URL’lerin genellikle uzun URL’lerden daha fazla tıklama çektiği sonucuna varılan çalışmalar vardır. WordPress, yazdığınız her gönderi için kontrol panelinde URL yapısını ayarlamanıza olanak tanıyan bir yapıya sahiptir. Kalıcı bağlantılarınızı özelleştirirseniz, onlarla bağlantı kurduğundan emin olun ve ölü link oluşturmayın. Kullanıcılar daha kısa bir URL adresi gördüklerinde, birkaç kelimeyi deşifre edecek ve içeriğin ne hakkında olduğunu tahmin etme olasılıkları daha yüksektir. Birçok modern blog daha kısa bir URL adresine geçtiği için bu durum giderek daha popüler hale geliyor.
14. Korumak için Güvenlik Önlemleri Ekleyin
Ken Dawes, Chief Wrench Web Sitesi Uzmanı
Hackerlar tüm web siteleri arasında çoğunlukla zayıf güvenlikli WordPress sitelerini ararlar. Siteniz için temel güvenliğe dikkat etmiyorsanız eğer, bu boynunuza “Hack Me” yazan bir işaret asmak gibi birşeydir. Web sitesi korumasıyla ilgili bir çoğumuzun da bildiği gibi temel bilgiler; eklentilerinizi, temalarınızı ve WordPress’inizi güncel tutmaktır. Güçlü parolalar kullandığınızdan emin olun. Sitenize iyi bir güvenlik eklentisi ekleyin. Bu konuda ve Wordfence’i müşterilerime her zaman öneririm. Ve sitenizi yedeklediğinizden emin olun. Bir felaket olursa sitenizi geri alabilmek büyük önem taşır.
15. Kendi Kılavuzunuzu Oluşturun
Jason Patel, Transizion Kurucu Üyesi
Yeni kullanıcıların WordPress’in teknik özelliklerini yönetilebilir özelliklerini bilmesi için WordPressi güncel tutması gerekmektedir. Elbette WordPress teknoloji ile arası iyi olmayanlar için hayatı kolaylaştırır. Bu nedenle, web sitesini güncellemek için gereken her teknik işlemin bir bağlayıcısını veya not defterini tutmanız gerekir. Bu, yeni bir blog yayını eklemek, önbelleği temizlemek, açılış sayfalarını yükseltmek, yeni bir eklenti eklemek ve sitenizi güncellemek için gereken her adımı tam olarak not etmeniz gerektiği anlamına gelir.
Her şeyi hatırlamanın kolay olduğunu düşünebilirsiniz, ancak web siteniz büyüdükçe kullanıcılarınız ve müşterileriniz için daha fazla işlevsellik ve yeteneğe ihtiyacınız olacaktır. Böylece daha fazla özellik ekledikçe, ajandanıza eklemeniz gerekir ve ajandanıza eklemek, yaptığınız ve yapacağınız daha fazla adımı hatırlıyacağınız anlamına gelir. Bu sizi her zaman bir adım önde tutacaktır. Bende müşterilime her zaman bunu öneriyorum.
16. Web Sitenizin Erişilebilirliğini İzleyin
Nabil Freij, GlobalVision International, Inc. CEO
Devlet sözleşmelerine dahil olan şirketler, web sitelerinin görme ve işitme engellilerin gereksinimlerine uygun olmasını şart koşar. Web siteniz WordPress ile dizayn edildiyse, bu sürece yardımcı olacak bir eklenti önerebilirim. Bu eklentiye WP ADA Uyumluluk Denetimi diyebilirim ve ücretsiz olarak indirip etkinleştirebilirsiniz. Ücretli sürüm, sorunların çoğunu otomatik olarak düzeltir. İçeriğinizi görme engelli kullanıcılar ile en iyi deneyimi yaşamaya neden olabilecek herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol eder ve metinleri sesli okuma yazılımının hangi dili okuyacağını bilmesine yardımcı olacak bir eklentidir.
17. Etiketler Yerine Kategoriler Kullanın
Kathryn Roberts, Girişimci
Etiketler karışıklığa neden olur ve özellikle profesyonel bir kitleye hitap etmeye çalışıyorsanız web sitenize herhangi bir fayda sağlamaz. Tumblr veya LiveJournal gibi web sitelerinde, bir etiket seçebilir ve aynı etikete sahip diğer insanların yayınlarını görebilirsiniz. Ancak bir WordPress web sitesinde tüm bu etiketler web sitelerinizin alt kısmında bulunur ve bir şeyler dahil etmek için daha iyi olduğunuzu zannederek ekstra dağınıklığa neden olursunuz. Bu okuyucuyu listenize eklemek için cazip bir tercih olabilir sizin için fakat; Kitlenizin web sitenizin içeriğinde gezinmesine yardımcı olmanın en iyi yolu dökümanlarınızı ve yayımlarınızı kategorilerine ayırmaktır. Her gönderinin konuyla ilgili en az bir kategori altına olması gerekir, ancak kategorilendirme üçten fazla olmamalıdır. Temanıza bağlı olarak, kategorileriniz yayınınızın üstünde veya altında görünür. Ve kitleniz birine tıkladığında aynı kategorideki tüm diğer yayınları görür.
18. WordPress Giriş Sayfasınızın URL’sini Değiştirme
Hiren Modi, E2M Proje Yöneticisi
WordPress sitelerinin güvenliği, işletme sahipleri için kritik bir konudur. Cevrimiçi tehditlerden korunmak için herhangi kusur gözden dahi kaçmamalıdır . Bunu yapmanın etkili bir yolu, WordPress sitenizin giriş sayfası URL’sini değiştirmektir. Bu göründüğü kadar karmaşık değildir. Nadir kullanılan URL yollarını tercih ederseniz bilgisayar korsanları tarafından tercih edilmeniz daha da zorlaşacaktır. Bu taktik, yönetim panelinii korumak için diğer güvenlik stratejileriyle birlikte kullanıldığında en iyi sonucu verir. Bunlar arasında, iki faktörlü kimlik doğrulamanın (2FA) uygulanması ve izin verilen oturum açma girişimi sayısının sınırlandırılması yer alır. Bu şekilde, yalnızca web sitenize erişmek istediğiniz kişiler sitenizi bulacaktır, internet korsanları değil.
19. Sitenize Fazla Eklenti Yüklemeyin
Oksana Chyketa, Albacross.com Pazarlama Müdürü
WordPress binlerce ücretsiz ve kullanışlı eklentiyle birlikte gelse de, hepsini yüklemenize gerek yoktur. SEO, güvenlik ve önbellek gibi temel olanları seçin ve en iyi şekilde fazlalık eklentilerden kaçınmaya çalışın. Eklentiler iyi bir şeydir, ancak birçok eklenti web sitenizin hızını düşürmek gibi performansını olumsuz etkileyebilir.
20. Reddit Yardım Forumlarından Yararlanın
Nicholas Christensen, Lottery Critic Kurucusu
Reddit.com’a girin ve WordPress topluluklarına katılın. Reddit’in kullanıcıları sizin ve benim gibi iki ana gruba ayrılır: sorular soranlar ve cevapları olan insanlar. Bir soru yazın ve hangi WordPress sürümünü indirdiğiniz, blogunuzun veya web sitenizin amacı (e-ticaret, yaşam tarzı, iş vb.), tema ve diğer ilgili bilgiler gibi belirli ayrıntıları yazın Reddit topluluğunun sorunuzu yanıtlamasına yardımcı olacak çok fazla abonesi vardır. Çevrimiçi birçok WordPress öğreticisi var, ancak web ortamı her zaman değişiyor. Reddit kullanıcıları platform değişikliklerinden haberdar olmaktan gurur duyar.
21. Tercihinizi ThemeForest’tan Yapın
Shawn Lim, Traffic Bees Kurucusu
ThemeForest, kullanımı son derece kolay olan sayfa oluşturucularla birlikte gelen birçok kolay kullanımlı ücretli temalara sahip bir yapıdır. Buna ek olarak, Enfold, Avada ve The7 gibi temalar yüksek oranda derecelendirilmiş ve farklı endüstriler için yüzlerce demo web sitesi içerir. Bu demolar kolay ve hızlı bir şekilde içe aktarılabilir ve tek yapmanız gereken renkleri ve resimleri ihtiyaçlarınıza uygun, tercihlerinize uyacak şekilde ayarlamaktır. Bu şekilde, web sitesi tasarım maliyetlerinden kolayca tasarruf edebilir ve web sitenizi mümkün olan en kısa sürede çalışır hale getirebilirsiniz.
22. Google Analytics’i Kullanın
Erin Muzughi, Bonfyre Üst Düzey Pazarlama Müdürü
Web siteniz için Google Analytics’i ayarlamadıysanız, yaptığınız işi durdurun ve onu kurun. İnanılmaz derecede kolaydır ve web sitenizi en başından analitik şekilde oluşturmak çok önemlidir. Google Analytics yalnızca ayarladığınız tarihten itibaren rapor verir; bu nedenle henüz neyi veya nasıl ölçmek istediğinizi bilmeseniz bile, derhal veri toplamaya başlamanız gerekir. Google, araçlarını nasıl kuracağınız ve en iyi şekilde nasıl kullanacağınıza ilişkin bir sürü ücretsiz video eğitimi sunmaktadır. Bundan yararlanın.
23. Her Zaman Güncel Kalın
Ben Taylor, WriteBlogEarn.com Kurucusu
WordPress sayfanızın üst kısmındaki sekmelerden ne zaman kullanılabilir güncelleme olduğunu görebilirsiniz. Eklentiler için güncellemeler düzenli olarak yayınlanmaktadır ve genellikle bu güncellemeler yeni güvenlik açıklarını düzeltmek için olur. Neyse ki, güncellemeleri yükleme işlemi neredeyse zahmetsizdir. Sadece yedekleriniz olduğundan ve daha sonra site işlevlerinizi doğru bir şekilde kontrol ettiğinizden emin olun.
24. Web Sitenizi Spamlardan Koruyun
William Swift, Ohmatress.com Pazarlama Müdürü
Size bir ipucu vereceğim, WordPress sitenizi spam yorumlarından korumakla ilgili. WordPress web sitelerimi oluşturduktan kısa bir süre sonra, siteme günlük olarak gönderilen binlerce spam yorum tarafından oldukça rahatsız olduö. “Yorum Ayarları” nı yönetici onaylı olarak ayarlamak bana yardımcı oldu. WordPress blogumda birkaç anti-spam eklentisi kullanmayı denedim ve “Anti-spam” adlı bir tane eklenti buldum. Basit, temiz ve ücretsiz. Sadece yükleyin ve etkinleştirin, bir daha tek bir spam yorum bile göremezsiniz.
25. Yönlendirmelerin Çalışılırlığını Kontrol Edin
Matthew Engelson, Sagefrog Marketing Group Dijital Pazarlama Müdürü
Yönlendirme, yeni başlayanlar için genellikle doğru yapılmayanlar arasında yaygın bir hatadır. Eggplant 301 Yönlendirme eklentisine girin. Bu araç, WordPress yeni başlayanlar için kullanımı kolaydır ve sinir bozucu 404 hatalarını önlemenin hızlı bir yoludur. Eski veya istenmeyen sayfanın URL uzantısını girin ve ardından doğrudan yönlendirmek istediğiniz sayfanın URL’sini girin. Hata yaparsanız, ortadan kaldırmak istediğiniz yönlendirmenin yanındaki “X” işaretine basmanız yeterlidir.